SuperSlicer ile Linux’ta bir 3D yazıcıdan en iyi şekilde nasıl yararlanılır
SuperSlicer, PrusaSlicer uygulamasının açık kaynaklı bir çatalıdır. Hızlı ve verimli çalışır ve 3D yazıcınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir. SuperSlicer’ı Linux PC’nizde nasıl kullanacağınız aşağıda açıklanmıştır.
SuperSlicer’ı Linux’a Kurmak
SuperSlicer, bir AppImage veya Arch Linux AUR aracılığıyla çeşitli Linux işletim sistemlerinde çalışır. SuperSlicer’ı Linux PC’nize kurmak için bir terminal penceresi açmalısınız.
Linux masaüstünde bir terminal penceresi başlatmak için klavyede Ctrl + Alt + T tuşlarına basın . Veya uygulama menüsünde “Terminal”i arayın ve bu şekilde başlatın. Terminal penceresi açıldığında, şu anda kullandığınız Linux işletim sistemiyle eşleşen aşağıdaki kurulum talimatlarını izleyin.
Ubuntu/Debian
Ubuntu’da SuperSlicer uygulamasını AppImage sürümüyle derleyebilirsiniz. AppImage, özellikle Ubuntu’da çalışacak şekilde tasarlanmıştır ve bunu Github’daki “yayınlar” sayfasında yansıtır.
Not: Debian, birkaç şey dışında Ubuntu’ya çok benzer. Debian kullanıcıları Ubuntu talimatlarını gayet iyi takip edebilmelidir.
Ubuntu için en son SuperSlicer AppImage’ı edinmek için aşağıdaki wget komutunu kullanın.
wget https://github.com/supermerill/SuperSlicer/releases/download/2.3.57.9/SuperSlicer-ubuntu_18.04-2.3.57.9.AppImage
AppImage Genel Linux
SuperSlicer için AppImage, “Ubuntu” olarak etiketlenmiş olsa da, kullanıcılar onu çok çeşitli Linux işletim sistemlerinde kullanmaya devam edebilir. Çalıştırmak için kurulum kılavuzumuzu takip ederek bilgisayarınızda AppImageLauncher programını kurarak başlayın.
Anadolu Panteri için:
sudo apt install appimagelauncher
Debian/Pardus için
wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo dpkg -i appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo apt-get install -f
AppImageLauncher aracı kuruluyken, en son AppImage’ı indirmek için wget komutunu kullanın. Ardından, Linux dosya yöneticisini açın ve sisteminizle entegre etmek için AppImage’a çift tıklayın.
Arc ve Archman için
git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri
Son olarak, sisteminizde yüklü olan Trizen aracıyla , SuperSilcer uygulamasını yüklemek için trizen -S komutunu kullanın.
trizen -S superslicer-bin
AppImageLauncher aracı kuruluyken, en son AppImage’ı indirmek için wget komutunu kullanın. Ardından, Linux dosya yöneticisini açın ve sisteminizle entegre etmek için AppImage’a çift tıklayın.
wget https://github.com/supermerill/SuperSlicer/releases/download/2.3.57.8/SuperSlicer-ubuntu_18.04-gtk3-2.3.57.8.AppImage
SuperSlicer’ı Linux’ta Yapılandırma
SuperSlicer’ı Linux’ta yapılandırmak için, uygulama menüsü aracılığıyla uygulamayı başlatarak başlayın. Uygulama açıldığında, aşağıdaki adım adım talimatları izleyin.
Adım 1: Uygulama açıkken karşılama ekranı görünecektir. Ekranın altındaki “İleri” düğmesini bulun ve bir sonraki sayfaya geçmek için üzerine tıklayın.
Adım 2: Yazıcınızı seçmelisiniz. SuperSlicer’da bulunan yazıcıların listesine bakın ve 3D yazıcınızın yanındaki kutuya tıklayın. SuperSlicer, ANycubic, Creality, Prusa, MakerGear ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli yazıcıları destekler.
Adım 3: Şimdi filament profili seçiminizi seçmelisiniz. Varsayılan olarak tümü seçilidir (PLA, PETG ve ABS.) Ancak, filament seçimlerini değiştirmek isterseniz, listeyi gözden geçirin ve değiştirin. Bittiğinde, “İleri” ye tıklayın.
Adım 4: Daha sonra otomatik güncellemeleri yapılandırmanız gerekecek. Varsayılan olarak, SuperSlicer güncellemelerle ilgilenecek şekilde yapılandırılmamıştır. Güncellemeleri etkinleştirmek için “Uygulama güncellemelerini kontrol et” ve “Yerleşik Ön Ayarları otomatik olarak güncelle”yi işaretleyin. Bir sonraki sayfaya geçmek için “İleri” ye tıklayın.
Adım 5: Modellerin ve parçaların tam yol adlarını dışa aktarmak istiyorsanız, “Tam yol adlarını dışa aktar” kutusunu işaretleyin. Aksi halde bu ayarın ne işe yaradığını bilmiyorsanız boş bırakın. Bir sonraki sayfaya geçmek için bittiğinde “İleri” ye tıklayın.
Adım 6: Şimdi görünüm modunuzu yapılandırmanız gerekir. Varsayılan görünüm modu “Basit”tir. Yeni başlayan biriyseniz, burada tutmanızı öneririz. Ancak, daha ileri düzeydeyseniz “Gelişmiş” veya “Dışa Aktar”ı seçin.
Metrik yerine emperyal kullanmak ister misiniz? “İnç kullan” düğmesini seçin. İşiniz bittiğinde “Bitir” e tıklayın.
SuperSlicer nasıl kullanılır
SuperSlicer’ı kullanmak için uygulamayı başlatarak başlayın. Ardından Thangs veya Thingiverse’e gidin ve bir STL model dosyası indirin. Ayrıca kendi model dosyalarınızı Blender, Tinkercad, vb.’den içe aktarabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıyı indirip ekleyelim.
https://www.thingiverse.com/thing:3669391
Dosyanızı aldıktan sonra, “Dosya” düğmesine tıklayın ve “İçe Aktar”ı arayın. “İçe Aktar”ı seçtikten sonra, model dosyanızı içe aktarmak için “STL’yi İçe Aktar”ı seçin. Son olarak, SuperSlicer’a eklemek için STL dosyasına göz atın.
STL dosyasını SuperSlicer’a ekledikten sonra “Slice now” düğmesini bulun; “Şimdi dilimle” düğmesini bulun. Modeli 3D yazıcınızda yazdırmak üzere otomatik olarak hazırlamak için üzerine tıklayın. Ardından, 3d yazıcınız için bir Gcode dosyası olarak kaydetmek için “G-kodunu Dışa Aktar” düğmesini bulun.
G kodu dosyasını bir SD karta (veya başka bir depolama aygıtına) aktarın ve dosyayı yazdırmak için 3D yazıcınıza yerleştirin.
Güç Sizinle Olsun.