Şişeler, Windows uygulamalarını Kolayca Linux’a Yükleyin.

Windows programlarını Linux üzerinde çalıştırmak kafa karıştırıcı ve karmaşık olabilir. İşte burada Bottles devreye giriyor. Bu program, Windows programlarını çalıştırmayı çok daha kolay hale getirebilir. Şişeleri Linux PC’nizde nasıl kullanacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Şişeleri Linux’a Kurma

Bottles uygulamasının Linux’ta nasıl kullanılacağına geçmeden önce, uygulamanın yüklenmesi gerekir. Şişeleri Linux’ta kurmak için masaüstünde bir terminal penceresi açın. Bir terminali nasıl başlatacağınızdan emin değil misiniz? Klavyede Ctrl + Alt + T tuşlarına basın veya uygulama menüsünde “Terminal” arayın.

Terminal penceresi açıkken kurulum başlayabilir. Aşağıdaki kurulum talimatlarını kullanarak Bottles’ın Linux PC’nizde çalışmasını sağlayın.

Debian-Anadolu Panteri-Pardus

Debian kullanıcıları, projenin Github sayfasında bulunan DEB paketi sayesinde Bottles uygulamasını çalıştırabilir. Debian kullanıyorsanız, aşağıdaki wget komutunu kullanarak paketi indirebileceksiniz.

wget https://github.com/bottlesdevs/Bottles/releases/download/2022.1.14-trento-2/com.usebottles.bottles_2022.1.14-trento-2_amd64.deb

Arch – Archman GNU/Linux

Bottles uygulaması Arch Linux User Repository’de mevcuttur . Sisteminizde çalışmasını sağlamak için önce Trizen AUR yardımcı aracını yüklemeniz gerekir. Ardından aşağıdaki komutlarla Trizen’i kurun.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

Trizen uygulaması çalışır durumdayken, Bottles’ın en son sürümünü bilgisayarınıza yüklemek için trizen -S komutunu kullanın.

trizen -S bottles

Şişeler nasıl kullanılır

Uygulama menüsünde arayarak Bottles’ı başlatın. Ardından, aşağıdaki adım adım talimatları izleyin.

 

Adım 1: Bottles uygulaması açıldığında, “Şişelere Hoş Geldiniz” mesajı göreceksiniz. “İleri” düğmesini bulun ve bir sonraki sayfaya geçmek için fare ile tıklayın.(Görsel1)

Görsel 1

Yeni Şişe oluştur düğmesine tıkladıktan sonra, (Görsel2)

Görsel 2

ilgili uygulamanın adını girin. Oluştur düğmesine tıklayın.

Görsel 3

 

 

Uygulama Şişeler menüsünde görüntülendikten sonra üzerine tıklayın.(Görsel 4)

Görsel 4

 

Şişeniz oluşturulduğunda, erişmek için listeden seçin. Ardından, Run executable (Yürütülebilir dosyayı çalıştır) düğmesini bulun. Bu düğme seçildiğinde, bir açılır pencere görünecektir. (Görsel 5)

 

 

Görsel 5

Açılır pencereyi kullanarak Windows EXE dosyanıza göz atın.

Görsel 6

 

Alternatif olarak, doğrudan Bottle’a bir program yüklemek istiyorsanız, kenar çubuğundaki “Programlar”a tıklayın. Ardından, “+” düğmesine tıklayın ve EXE dosyasına göz atın. Dosya eklendikten sonra, EXE’yi başlatmak için “Oynat” düğmesine tıklayın.

 

Görsel 7

 

Görsel 8

Tercihlerden tercih ettiğiniz bir Çalıştırıcıyı seçmeyi unutmayın aksi takdirde uygulama başlamaz.

 

 

Görsel 9

 

vaniglia-6.23 tavsiyedir.

Görsel 10

About The Author