Kopano kurumsal e-posta ve işbilirliği platformu

Birçoğu, normal markaları kullanmak yerine neden Kopano’yu seçmeleri gerektiğini merak ediyor. Burada bazı soruları cevaplamaya çalışıyoruz. Biraz daha sormak ister misin? O zaman bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
Microsoft Exchange yeterince iyi değil mi?
Microsoft Exchange, çoğu işletmenin gerektirdiği özellikleri sağlarken, satın almak da oldukça pahalıdır, güçlü sunucular gerektirir ve Microsoft tarafından üretilmeyen diğer uygulamalarla kolayca entegre olmasına izin vermez. En son sürümlerle, SharePoint’i satın almadan daha fazla karmaşıklık ve maliyet ekleyerek ortak klasörleri ve takvimleri paylaşmak artık mümkün değildir.

Google Apps veya Office365 mi?

Bulut tabanlı işbirliği teklifi, yazılım ve sunucular için önceden ödeme yapmak zorunda olmadığınız için çok ilginç görünebilir, ancak 2/3 yıl boyunca maliyetleri karşılaştırmak Kopano’nun size yaklaşık% 50/70 daha az maliyeti olacaktır (altyapı ve destek maliyetleri dahil), verilerinizi kontrol altında tutmanıza ve uygulamalarınızla entegre etmenize olanak tanır.

Kopano zaten video konferans, anlık mesajlaşma, güvenli dosya paylaşımı, e-posta şifreleme ve daha birçok özellik içeriyor. Daha hızlıdır, az bakım ve HW kaynakları gerektirir, Bulut tabanlı ürünlere göre daha az yatırım gerektirir, neden başka bir şey seçmelisiniz?

Son zamanlarda devam eden ve devam eden PRISM / NSA skandalı ve Bulut hizmetleri kapalı kalma süresiyle (Cloud’un% 100 çalışma süresi sağlaması gerekmiyor muydu?), Gerçekten değerli verilerinizi vermek ve bunun için ödeme yapmak istiyor musunuz?

Yerel bir sunucuya sahip olmak anlamlı mı?

Gerçekten şirketin türüne, büyüklüğüne ve yapısına bağlıdır. KVKK ile de sunucularınızı ülke içinde tutmanız için ciddi tavsiyeler var.
Kullanıcılarınızın çoğu site dışında çalışıyorsa ve yalnızca temel bir ADSL’niz varsa, yerel veya uluslararası ortaklarımızdan biri size barındırılan sürümünüzü sağlayabilir. Diğer tam özellikli “Bulut” hizmetleriyle aynı maliyete sahip olacaktır, ancak en azından verilerinize sahip olacaksınız ve Kopano altyapısının tamamını kolayca, yerinde veya başka bir sağlayıcıya kolayca taşıyabilirsiniz.

Ana ofisinizde kullanıcılarınızın çoğuna sahipseniz ve / veya kurumsal düzeyde bağlantınız varsa, trafiği yerel tutmak mantıklıdır. Yerel altyapınızı olabildiğince zayıf tutmak isteseniz bile bir güvenlik duvarına ve yerel bir depolamaya ihtiyacınız olacaktır. Bu durumda Kopano’yu güvenlik duvarı veya depolama ile aynı kutuda çalıştırmak veya her şeyi düşük maliyetli bir çözümde birleştirmek çok verimli ve güvenlidir. KOBİ’ler, Kopano’yu kendi ihtiyaçları için mükemmel bir çözüm olan Pardus Sunucu’yu kurabilirler.

 

Ama Outlook’u seviyorum!

Bildiğiniz araçları kullanmak istediğinizi biliyoruz, Outlook’u tutabileceğinizden ve bir MS Exchange sunucusuna bağlıymış gibi kullanabileceğinizden emin olabilirsiniz. Göreceğiniz temel farklar, daha duyarlı hissetmesi ve size çok daha az maliyeti olacaktır.
Ardından, ihtiyacınız olan Outlook özelliklerini bir web tarayıcısında alacağınız için Kopano WebApp’a aşık olacağınızdan eminiz.

Kopano WebApp kullanmak istiyorsanız, bağlantınız olduğu sürece istediğiniz herhangi bir cihazı kullanabilirsiniz. Diğer cihazların çoğu, Microsoft Exchange sunucusu olarak görüldüğü için yerel olarak Kopano ile senkronize edilir, böylece hem çevrimiçi hem de çevrimdışı çalışabilirsiniz.

 

Açık Kaynak mı?

Bu web sitesindeki çözümlerin çoğu gibi Kopano da Açık Kaynak teknolojilerine dayanıyor, ancak Kopano da ürünü geliştiren ve kuruluşunuzun ihtiyaç duyduğu kurumsal özelliklerin kalitesini, desteğini ve gelişimini garanti eden şirketin adı.

Kopano, ticari sürümün yanı sıra, ücretsiz Topluluk sürümlerini yayınladıkları ve genel olarak Açık Kaynak topluluğuna yamalar ve geri bildirimler sağladıkları için biraz sizindir.

Yani Açık Kaynak ise ücretsiz!

Kopano, kullanabileceğiniz bir Topluluk sürümü yayınlar ve desteğe ihtiyacınız olup olmadığını topluluğa sorabilirsiniz.

Microsoft’a, Kopano’nun sorunsuz bir şekilde entegre olduğu Outlook veya Active Directory kullanma ayrıcalığı için zaten önemli miktarda para ödüyorsanız, Kopano’yu çok küçük bir bakım ücreti ile destekleyeceğinizden eminiz.

Lisanslamadaki tasarrufları, düşük donanım gereksinimlerini ve nihayet iletişim platformunuzu uygulamalarınızın geri kalanıyla entegre etme olasılığını düşünüyorsanız, Kopano’nun pratik olarak ücretsiz olacağını göreceksiniz.
Kopano kim?
Kopano, Silikon Vadisi’nden yeni bir başlangıç değil, 2005 yılında Zarafa adı altında MS Exchange’e bir alternatif geliştirmek amacıyla kurulmuş, iyi kurulmuş özel bir Hollanda şirketi. Yıllar boyunca odaklanmaya devam etti ve bugün sadece MS Exchange’e en iyi alternatif değil, aynı zamanda Bulut tekliflerinden daha iyi bir çözüm sunmaya devam etti.

Son zamanlarda organizasyon, Zarafa’dan Kopano’ya, “birleşmek” niyetiyle şirketin yeni bir yönünü işaretlemek için yeniden markalaştı, bu Botswana’daki kelimenin anlamı, kullanımı kolay bir platformdaki tüm işbirliği ve iletişim araçları.

Kopano Yükleme

wget -O - https://raw.githubusercontent.com/thctlo/Kopano/master/get-kopano-community.sh | bash
apt install kopano-server-packages

About The Author


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et