Linux Masaüstü için 5 Tarama Aracı

Linux yüklü bilgisayarınıza bağlı tarayıcınızı kullanmak için çok fazla uğraşmanıza gerek yok. Aşağıdaki uygulamaların hepsi özgür ve açık kaynaklı yazılımlardır. Kolaylıkla kurup kullanabilirsiniz.

1. XSane

XSane , SANE kitaplığını kullanarak tarayıcıları kontrol etmenizi sağlayan bir uygulamadır. Bu listedeki en zengin özellikli tarayıcı yardımcı programıdır.

Mac ve Windows sistemleri için tasarlanmış tarayıcılarla bile çalışabilir. Dosyaları taramak, fotokopi çekmek, faks göndermek ve bir GIMP eklentisi olarakta kullanabilirsiniz.

2. Skanlite

Skanlite KDE topluluğundan  kullanılmaya başlayan hafif bir tarayıcı aracıdır.

Özellikleri arasında JPG, PNG, PPM, XPM, XBM ve BMP, otomatik kaydetme, tarama kalitesini ayarlama, taranan belgelerin sayfalarını ayrı dosyalar olarak kaydetme özellikleri bulunur.

3. Gscan2pdf

Gscan2pdf , belgeleri taramanızı ve PDF ve DjVu dosyaları olarak kaydetmenizi sağlayan bir GUI uygulamasıdır.

Hemen hemen tüm Linux dağıtımları ile uyumludur ve PDF’lerde bulunan gömülü görüntüleri düzenleme özellikleri sunar, görüntüleri döndürür, keskinleştirir, taranacak sayfaları seçer, taranacak tarafı seçer, çözünürlük rengi modunu ayarlar.

Gscan2pdf ayrıca OCR ( Optik Karakter Tanıma ) özelliğine sahiptir.

4. Basit Tarama

Basit Tarama , belli başlı düzenleme özelliğine sahip hafif bir Tarayıcı programıdır. Tek tıklama ile belgeleri taramanıza, sayfaları döndürmenize ve / veya kırpmanıza ve JPG, PNG veya PDF olarak kaydetmenize olanak tanır.

Varsayılan olarak, fotoğraflar için 300dpi ve metin için 150dpi kullanır. Bu ayarları tercihler menüsünden değiştirebilirsiniz.

Basit Tarama, GNOME masaüstünü de içeren birçok Linux dağıtımında bulunan varsayılan tarayıcı uygulamasıdır.

5. Quitelnsane ile GIMP

  GIMP ile tarama yapmak istiyorsanız, bilgisayarınıza kurmanız gereken tek şey QuiteInsane olmalıdır.

Quitelnsane SANE  için bir GUI’dir ve belgeleri taramak ve bunları tercih ettiğiniz biçimde kaydetmeden önce kolayca düzenlemek için GIMP ile kullanabilirsiniz.

Yazının orijinalini buradan okuyabilirsiniz: www.opensource.com

About The Author