10 Açık Kaynaklı Ücretsiz Çiftlik Yönetim Yazılımı

Çiftlikler şekil, boyut ve uzmanlaşma açısından farklılık gösterebilir, ancak ısrar ve disiplinle hepsi yönetilebilir.

Bazı çiftçilerin geleneksel yöntemlere bağlı kalmayı ve her şeyi kendilerinin yönetmeyi tercih ettiği doğru olsa da teknolojinin tarım sektöründe oyunun kurallarını değiştirdiğine şüphe yok. Çiftçiler artık teknolojiyi benimseyerek toprak nem seviyelerinden bitki büyüme oranlarına kadar her konuda veri toplayıp analiz edebiliyor.

Bu bilgiler daha sonra tarım uygulamalarında ince ayar yapmak ve verimi optimize etmek için kullanılabilir. Teknoloji, hava koşulları ve piyasa fiyatları hakkında bilgi sağlayarak çiftçilerin mahsullerini ekme, hasat etme ve satma konusunda bilinçli kararlar almasını kolaylaştırdı.

Tüm bu yenilikler, tarımda verimliliğin ve kârlılığın artmasına yardımcı oldu ve bu da tarımda heyecan verici bir dönem haline geldi.

Teknolojinin çiftlikler için ilk uyarlaması , küçük çiftlik hayvanlarını yırtıcılardan ve çiftliği hırsızlardan korumak için hareket algılama desteğine sahip güvenlik CCTV sistemlerinin kullanılmasıydı . Bir köpeğiniz veya köpekleriniz olsa bile, yine de düşünmeye değer.

Diğer büyük çiftlikler iş akışlarını, hayvancılıklarını ve tarım alanlarını yönetmek için yazılımı tercih ediyor. Ancak bu kolay bir iş değildir.

Büyük çiftliklere ve hayvancılık işletmelerine yönelik çeşitli ticari çiftçilik yazılımı seçeneklerini inceledik, ancak aynı zamanda kendi çiftliğinizde özgürce kullanabileceğiniz açık kaynaklı muadilleri veya alternatifleri de sunuyoruz.

Ama önce açık kaynak program nedir?

Açık kaynaklı programlar veya yazılımlar, herkesin kaynak kodunu kullanmasına, indirmesine ve incelemesine ve bazen de onun üzerine inşa etmesine olanak tanıyan ücretsiz uygulamalardır. Ticari yazılımlardan farklı olarak açık kaynaklı yazılımlar genellikle geniş bir kullanıcı ve geliştirici topluluğu tarafından desteklenir.

Ek bir avantaj olarak, makinelerinize yüklendiğinden kendi verilerinize sahip olursunuz; bu, birçok ticari SaaS uygulaması için geçerli değildir.

 

Bu yazıda bulabileceğimiz en iyi açık kaynaklı tarım ve hayvancılık uygulamalarını sunuyoruz. Lütfen bunun kalıcı bir gönderi olduğunu unutmayın; bu da onu yeni bulgularla düzenli olarak güncelleyeceğimiz anlamına gelir.

 

1-farmOS

farmOS uygulaması çiftlik yönetimi, planlama ve kayıt tutmaya yönelik web tabanlı bir çözümdür. Drupal CMS üzerine inşa edilmiştir ve büyük çiftlikler için idealdir. farmOS, çiftçilerin ve çiftlik yöneticilerinin konumları, etkinlikleri, kayıtları, varlıkları, kişileri ve envanteri yönetmesine olanak tanır.

Başlangıçta çiftçiler, geliştiriciler ve araştırmacılardan oluşan bir topluluk tarafından inşa edilen farmOS, geliştiricilerin üzerine modüller oluşturarak onu genişletmelerine olanak tanıyan modüler bir sistemdir.

Proje GNU Genel Kamu Lisansı altında yayınlandı.

 

2- Tania

Tania, ücretsiz ve açık kaynaklı bir çiftlik yönetimi yazılımıdır. Çiftlik alanlarınızı, rezervuarlarınızı, görevlerinizi, envanterlerinizi ve mahsul büyüme ilerlemenizi yönetmenize olanak tanır. Tania her türlü çiftlik için tasarlanmıştır ve iki sürüm sunar: topluluk ücretsiz sürümü ve ticari sürüm.

Tania, Go programlama dilinde yazılmıştır ve Linux ve Windows makinelerinde kullanılabilir. Uygulama, geliştirici dostu bir API ve birçok dilde kolay yerelleştirme kurulumuyla birlikte gelir.

Tania topluluk sürümü Apache 2.0 açık kaynak lisansı altında yayınlandı.

 

3- LiteFarm

LiteFarm, çiftçilerin tarım alanlarını, konumlarını, faaliyetlerini, envanterlerini, sertifikalarını ve daha fazlasını yönetmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış ücretsiz ve açık kaynaklı bir çiftlik yönetimi yazılımıdır.

LiteFarm, herkesin yükleyebileceği ve kendi kendine barındırabileceği web tabanlı bir çevrimiçi çözümdür. Cep telefonlarında, tabletlerde ve büyük ekranlarda sorunsuz çalışan duyarlı bir tasarım sunar.

Üstelik teknik bilgisi olmayan kişiler için bile kullanımı kolaydır.

LiteFarm’ın ilk sürümü (1.0.0) Temmuz 2020’de halka sunuldu. LiteFarm uygulaması, çiftçiler, araştırmacılar, tasarımcılar ve geliştiricilerin geleceğe yönelik yeni yerelleştirilmiş modüller ve özellikler oluşturmak için birlikte çalışmasıyla sürekli olarak geliştirilmektedir. LiteFarm şu anda Kanada, ABD ve Latin Amerika’da konuşlandırılmıştır.

 

4- SüperGreenOS

Bu listedeki diğer yazılımlardan farklı olarak SuperGreenOS, evde esrar yetiştirmek için küçük alan tarımı işlemlerini otomatikleştirmek ve yönetmek üzere özel olarak tasarlanmıştır.

Harika bir açık kaynaklı program olduğu için SuperGreenOS’u bu listeye dahil ettik. Kullanıcının tarım başlığına yerleştirilen sensörler aracılığıyla ışıkları ve havalandırmayı otomatik hale getirir.

SuperGreenOS, açık kaynaklı bir proje olarak GPL-3.0 Lisansı altında yayınlandı.

5- Ekylibre

Ekylibre, çiftlik yönetim bilgi sistemlerine (FMIS) yönelik bir web uygulamasıdır. Ruby on Rails çerçevesiyle yazılmıştır ve PostgreSQL ve PostGIS yığınını kullanır.

 

Topluluk sürümü açık kaynaklı bir proje olarak yayınlansa da, SaaS aboneliği aylık 29,90 Euro’dan başlayan fiyatlarla mevcuttur. Bu abonelik, büyük çiftlikler için özel olarak tasarlanmış düzinelerce özellik ile birlikte gelir.

 

6- FarmBot

 

Bu, CNC tarım makinelerini yönetmek ve otomatikleştirmek için eksiksiz bir açık kaynaklı sistemdir . Tüm araçlar ücretsizdir ve herkes tarafından indirilebilir, kurulabilir ve kullanılabilir.

 

Java /FX uygulaması, tarımla ilgili kararların alınmasında tarım uzmanları ve çiftçiler arasındaki işbirliğini kolaylaştırır. Harita Saha Yönetim Sistemi, tarım arazilerinin uzaktan izlenmesine ve tarımsal faaliyetlerin etkin bir şekilde planlanıp yürütülmesine olanak sağlar.

 

8-GENMON

Bu, inekler, keçiler, koyunlar, tavuklar, atlar ve daha fazlası dahil olmak üzere çiftlik hayvanlarını yönetmek için açık kaynaklı, kendi kendine barındırılan bir web çözümüdür. Kaynak kodunu GitHub’da bulabilirsiniz .

 

9- ISOBlue

Tarım Makineleri Sensör Merkezi, isoblue.org adresinde mevcut olan açık kaynaklı bir çözümdür . Çiftçilerin tarım makinelerinden CAN ve GPS verilerini toplamasına olanak tanır ve bu da onu büyük çiftlikler için ideal bir çözüm haline getirir.

10- myCrop

myCrop amatör veya profesyonel çiftçilere yönelik bir çiftlik stratejik analiz ve yönetim uygulamasıdır. Uygulama, Java kullanılarak yazılmış, platformlar arası bir çözümdür; bu, Windows, Linux ve macOS’ta çalışabileceği anlamına gelir.

Bu yazılım, tarlalar, mahsul türleri, tarla başına mahsul ve mahsul verimi dahil olmak üzere mahsul çiftçiliğinin çeşitli yönlerine ilişkin verileri toplayabilir ve yönetebilir. Ayrıca sulama, budama, gübreleme ve pestisit uygulaması gibi mahsul çiftçiliğiyle ilgili çeşitli uygulamalara ilişkin verileri toplayabilir ve yönetebilir.

Projenin yıllardır herhangi bir güncelleme almadığını bilmek önemlidir.

 

 

 

Kaynak: Medevel

 

About The Author


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et