Açık Kaynak 10 En İyi Laboratuar Bilgi Yönetim Sistemi

Bir Laboratuar Bilgi Yönetim Sistemi LIMS tıbbi kayıtları, müşteri verilerini, envanter, vb yönetmek için laboratuarda ve / veya hastane ortamlarında kullanılan yazılımdır

Bazı hastaneler ve klinikler, ısmarlama bir LIMS oluşturmak için geliştiricileri işe alır veya özelleştirme için gerekli odayı kullanarak gerekli özellikleri sunan premium hizmetleri kullanmaya abone olur.

Bir LIMS’e yukarıda belirtilen erişim yollarından herhangi birinin özellik iyileştirmeleri, güvenlik, UI (Kullaıncı Arayüzü)/ UX(Kullanıcı Deneyimleri) ve destek gibi nedenlerle önerilmiş olmasına rağmen , ödediklerimiz kadar iyi bir deneyim sunan ücretsiz ve açık kaynaklı alternatifler var.

1. Senait

Senait  , Python’daki Plone CMS altyapısı üzerine kurulu güçlü bir web tabanlı LIMS / LIS’dir . Geliştiriciler için bir çok özelleştirme odası ile aktif gelişim içerisindedir, örneğin mükemmel RESTful JSON API ve Modülerlik uygulaması.

Özelleştirilebilir ve renkli bir panoya sahip güzel, duyarlı bir GUI’ye sahiptir. Senaite, Linux sunucularında da çalışabilir ve kullanımını öğrenmek kolaydır.

Senait – Kurumsal Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi

2.Open Lims

Open LIMS 2010’da tescil edildi ve 2016’dan beri güncellenmedi, ancak indirme sayısı artmaya devam ettiğinden, geliştiricilerin bazı şeyleri doğru yapması gerekiyordu.

Linux sunucularında ve herhangi bir modern web tarayıcısında çalışmak için PHP ve PostgreSQL kullanılarak geliştirilmiştir ve kullanıcı dostu bir GUI’ye sahiptir. Farklı projeler için ücretsiz eklentilerini kullanarak özelliklerini genişletebilirsiniz.

Open-LIMS – Açık Kaynaklı Laboratuar Bilgi Yönetim Sistemi

 

3. Baobab LIMS

Baobab LIMS web tabanlı, topluluk odaklı, tamamen özelleştirilebilir ve kullanıcı dostudur. Biyolojik örneklerin yönetimi amacıyla Afrikalı ve Avrupalı ​​araştırmacılar tarafından yaptırılmıştır.

Gibi Senaite , onun kod Plone CMS dayalı koduyla Python ile yazılmış. Kapsamlı dokümantasyona sahiptir ve kullanıcıların her zaman yollarını bulmalarına yardımcı olmak için her zaman hazır olan bir topluluğu vardır.
Baobab LIMS – Biobanking için Açık Kaynak LIMS

4. MetaLIMS

MetaLIMS , genom işlemeye ve meta veri toplamaya odaklanan, kurulumu kolay web tabanlı bir LIMS’dir . PHP ve MySQL kullanılarak oluşturulmuştur ve duyarlı bir GUI’ye sahiptir.

MetaLIMS, teknoloji meraklısı olsun veya olmasın, kullanıcıların verileri uygun şekilde depolamak için yeni alanlar oluşturmasını kolaylaştırır. Kapsamlı dokümantasyona sahiptir ve diğer servislerin yanı sıra AWS Lightsail ile birlikte kullanılabilir.

MetaLIMS – Küçük Metajenomik Laboratuarlar için Açık Kaynak LIMS

5. Bika LIMS

Bika LIMS  kendisini “bugüne kadar profesyonelce desteklenen en iyi OS LIMS” olarak etiketliyor ve geniş kullanıcı tabanını göz önüne alarak güvenilirliğinden şüphe etmek zor. Bika Su, Bika Cannabis LIMS, Bika Healt ve Bika Interlab gibi çeşitli türevleri olan en eski ve en popüler açık kaynaklı LIMS’dir.

Bika Healt web ve mobil cihazlarda ve tablet cihazlarda kullanım için duyarlı bir UI ve laboratuvar envanteri, kataloglama, raporlama vb. İçin gereken araçlara odaklanır.

Bika LIMS – Açık Kaynak LIMS

6. C4G Temel Laboratuvar Bilgi Sistemi

C4G BLIS , Afrika’daki bazı ülkelerin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinde (CDC) ve Sağlık Bakanlıklarında ve Georgia Teknoloji Enstitüsünde İyi Hesaplama (C4G) ortak çabasıyla geliştirilmiştir.

Genelde hastaları, laboratuvar sonuçlarını ve numuneleri takip etmek için kullanılır ve sistemdeki tüm araştırma çalışmalarını web sitesindeki linklerden bulabilirsiniz.

 

7. ERPNext – Laboratuar Yönetim Modülü

ERPNext , kullanıcılarına işlerini tam olarak kontrol etmelerini sağlayan ve çeşitli modüller içeren bir Kurumsal Kaynak yazılımıdır. ERPNext Laboratuar Yönetim Modülü, ilgilendiğimiz şeydir.

ERPNext Lab Yönetim Modülü Python, MySQL ve NodeJS’te yerleşiktir ve duyarlı bir GUI’ye sahiptir. Ayrıca envanter yönetimi, hasta faturalandırması, konsültasyonlar, randevular, vb. İçin entegre modüller içerir.

ERPNext ücretsiz ve açık kaynaklı bir tümleşik Kurumsal Kaynak Planlama yazılımıdır

8. eLabFTW

 

eLabFTW , stok yönetimi, güvenlik ve esneklik odaklı web tabanlı bir LIMS’dir . PHP ve MySQL kullanılarak inşa edilmiştir ve mobil ve tablet cihazlarda kullanım için duyarlı bir GUI’ye sahiptir.

Ayrıca, bu listedeki diğer başlıkların aksine, eLabFTW kullanıcılara SAML2 kimlik doğrulaması, zamanlayıcı, dosya yöneticisi ve çizim molekülleri sunar.

eLabFTW – Açık Kaynak Elektronik Laboratuar Not Defteri

9. Yonca

Clover , biyolojik dokümantasyonu kolayca yapmak, laboratuvar kaynaklarını yönetmek ve aramak için bir araç sağlamak amacıyla tasarlanmış bir PHP5 LIMS’dir.

Biyoloji laboratuarları, özellikle de bitki laboratuarları için bir bitki biyoloğu tarafından yaptırılan Clover, sipariş taleplerini yönetme, rapor oluşturma, kataloglama vb.

Yonca – Biyoloji Laboratuvarları için Açık Kaynak LIMS

10. GNU LIMS / Occhiolino

Ayrıca Occhiolino olarak da bilinen GNU LIMS en son listelenmiştir ancak kesinlikle en az değildir. Laboratuvar analizörleri ile otomatik arayüz oluşturma, gerçek zamanlı laboratuar test işlemleri ve biyomedikal bilimlerde hizmet vermek üzere inşa edilmiş GNU Health ile tam entegrasyon ile modern, ölçeklenebilir ve esnek bir LIMS’dir.

Muhasebe, hisse senedi yönetimi, dijital imzalarla çalışma, raporlama, faturalama, denetim, iş akışlarını yönetme vb. İçin işlevsellik sunar. Ayrıca, özellik listesini genişletmek için birden fazla dili, eklentiyi destekler ve açık kaynak topluluğu tarafından desteklenir.

Kaynak: fossmint.com

About The Author