Anadolu Panteri 12.X(Göktuğ) Yuvarlanan sürüm Hazır

Anadolu Panteri 12.X (Göktuğ)

Anadolu Panteri 12 Özel Sürümlerinin kullanıma hazır yeni iso görüntüleri var. 12. sürüm yuvarlanan sürüm olarak Debian testing üzerine yapılandırılmıştır. Anadolu Panteri SK sürüm sayfasından indirilebilir. Diğer sürümlerde olduğu gibi bu sürüm adı yine İzmir Hacker Park üyelerin ismi verilmektedir, bu sürümün adı  Göktuğ olarak adlandırılmıştır.

Linux çekirdeği 6.1.8-4 Liqourix ve 5 Şubat 2023 itibarıyla Debian ve Anadolu Panteri test depolarından alınan diğer güncellenmiş paketleri içerir.

Anadolu Panteri 12.X Debian sid ile eşleşmesi nedeniyle yuvarlanan bir sürümdür. Bu özellikle, yeni bir sürümün yayınlanmasının, güncellenmiş paketleri almak için sistemin yeniden yüklenmesini gerektirmediği anlamına gelir. Bunun yerine güncellemeler, yazılım güncellemeleri aracılığıyla düzenli olarak sisteme dahil edilir.

Neden yaptığımız kadar çok masaüstü göndermiyoruz?

Neden artık GNOME, KDE veya MATE kullanmadığımızı merak ediyorsanız, bunun nedeni basit: Bu masaüstü ortamlarını size sunulmayı hak ettikleri şekilde tutacak zamanımız veya özel bilgimiz yok. . Anadolu Panterinin bu masaüstü bilgisayarlardan birini yeniden göndermesi gerektiğini düşünüyorsanız ve bunu yapmamıza yardımcı olacak kaynaklara sahipseniz, sizi mümkün olan her şekilde desteklemekten mutluluk duyarız. Lütfen öne çıkarak ve farklı kapasitelerde bize yardım ederek Anadolu Panteri’nin geleceğini güvence altına almamıza yardımcı olun.

Genel olarak konuşursak, bir topluluk çabası olduğu için, Anadolu Panteri sizin ondan anladığınız şeydir. Ve küçük ekibimizle çoğu zaman kullanıcılarımıza daha fazlasını sunmak isteriz. Fikirleriniz, kişisel bir kaşıntıyı gidermek için akıllı çözümleriniz veya sabit sürücünüzde toz toplayan güzel sanat eserleriniz olsun – bu, bize katılma ve katkıda bulunma şansınız!

Ücretsiz Olmayan ve Katkıda Bulunan:

Aşağıdaki ücretsiz olmayan ve katkı paketleri varsayılan olarak yüklenir:

Özgür olmayan:

amd64-microcode – AMD CPU’ları için işlemci mikrokod ürün yazılımı
sabit yazılım-amd-grafikler – AMD/ATI grafik yongaları için
ikili sabit yazılım üretici yazılımı-atheros – Atheros kablosuz kartları için ikili sabit
yazılım üretici yazılımı-bnx2 – Broadcom NetXtremeII
aygıt yazılımı-bnx2x için ikili aygıt yazılımı Broadcom NetXtreme II 10 Gb
bellenim-brcm80211 – Broadcom 802.11 kablosuz kart
sabit yazılımı-crystalhd için ikili bellenim – Crystal HD Video Decoder (bellenim)
bellenim-intelwimax – Intel WiMAX Connection için ikili bellenim
bellenim-iwlwifi – Intel Kablosuz kartları
aygıt yazılımı-libertas için ikili bellenim – Marvell Libertas 8xxx kablosuz araç
sabit yazılımı-linux-nonfree için ikili sabit yazılım – Linux çekirdeğindeki çeşitli sürücüler için ikili sabit yazılım
firmware-misc-nonfree – Linux çekirdeğindeki çeşitli sürücüler için ikili sabit
yazılım firmware-myricom – Myri-10G Ethernet bağdaştırıcıları için
ikili üretici yazılımı üretici yazılımı-netxen – QLogic Intelligent Ethernet (3000)
için ikili sabit yazılım üretici yazılımı-qlogic – QLogic HBA sabit yazılımı için ikili üretici
yazılımı -realtek – Realtek kablolu/wifi/BT bağdaştırıcıları
üretici yazılımı-ti-connectivity için ikili sabit yazılım – TI Connectivity kablosuz ağ
üretici yazılımı için ikili sabit
yazılım

Katkı:

b43-fwcutter – Broadcom 43xx üretici
yazılımı-b43-installer’ı ayıklamak için yardımcı program – b43 sürücüsü
sabit yazılımı-b43legacy-installer için üretici yazılımı yükleyicisi – b43legacy sürücüsü için üretici yazılımı yükleyicisi
iucode-tool – Intel işlemci mikro kodu

Ücretsiz Olmayanları Kaldır:

Şu anda yükleyici, Debian Özgür Yazılım Yönergeleri olan DFSG’ye uymayan paketlerin seçimini kaldırma olanağı sunmamaktadır. Bu, özgür olmayan üretici yazılımı gibi paketlerin sisteme varsayılan olarak yüklendiği anlamına gelir. vrmsKomut bu paketleri sizin için listeleyecektir . apt purge $(vrms -s)Yüklemeden önce veya sonra yazarak istenmeyen paketleri el ile veya toplu olarak kaldırabilirsiniz . Aksi takdirde, remove-nonfreesenaryomuz bunu daha sonra sizin için yapabilir.

Kurulum notları ve bilinen sorunlar

Mevcut bir ev(Home) bölümünü (veya başka bir veri bölümünü) yeniden kullanmak istiyorsanız, onu Calamares yükleyicisi ile değil, kurulumdan sonra eklemelisiniz.

Bazı aygıtlardaki bazı eski Intel grafik işlemcileriyle, sistem Live’a başladıktan kısa bir süre sonra donabilir. Bunu düzeltmek için, yeniden başlatmadan önce intel_iommu=igfx_off çekirdek parametresini ayarlamanız gerekir.

Niçin Bu Sürümde Baykuş Logosu Kullanıldı?

Eski Türklerden, Bayad Boyunun simgesi “baykuş”tur. Bayad boyunun diğer boylar arasında tanınmasını sağlayan simge kuştur. Baykuşun, eski Türklerde adı “ügi” olarak geçmektedir. Yusuf Has Hacib’in, ünlü yapıtı “Kutadgu Bilig” de baykuş “Ügi” olarak “2314”beyitte yer almaktadır. Reşit Rahmeti Arat’ın çevirisiyle “Arslan gibi hamiyeti yüksek tutmalı, baykuş gibi geceleri uykusuz geçirmelidir.” önerisi doğrultusunda, geceleri uyumayan, keskin görüşüyle çevresini izleyen, sezgileri, erdemi ve bilgeliği ile örnek alınması vurgulanmaktadır.

Bu sürüm geceleri uykusuz geçirenler için…

About The Author


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et