Anadolu Panteri GL 10.3.4(Geliştirci Sürümü) Güncellendi

Sürüm güncellemesinde arabirim düzenlemesine gidildi. Yeni arabirim, geliştiricinin ekranı ve çoklu ekranları rahat olarak kullanması için yapılandırıldı. Bu sürümde varsayılan olarak arabirimde XFCE4, Compiz, slingscold, brightside dörtlemesinin birleşiminden oluşuyor. Arabirimin sol tarafında ihtiyaç duyulacak uygulamalar yer alıyor, ağ ayarları, ses, paket yükleme gibi ancak kullanımda pek bir ihtiyaç duyulmuyor. Sanal klavye için karar veremedim tavsiyeniz varsa bunu facebook sayfamızdan iletebilirsiniz. Uygulamaları görmek için fareyi ekranın altına getirmeniz gerekmektedir.  Açık uygulamaları görmek ve uygulamalar arasında geçiş için fareyi veya parmağınızı ekranın üst köşesine getirmeniz yeterli olacaktır. Açık uygulamayı pencere olarak görüntülerken kapatmak için farenin orta tuşuna basmanız gerekmektedir.

-Pycharm

Netbeans

-Codeblocks

Dbeaver

-Sublime text

-Php çoklu sürüm 7.1-7.2-7.3-7.4

-Geany

-Visual Studio

-pgAdmin

Atom

Ardunio IDE

-Snowflake SSH Client

-Tilix

 

Kullanımı ile ilgili görsel yayın aşağıdadır.

 

TimeShift(Vardiya)

Timeshift sayesinde zamanda geriye gidebilir ve bilgisayarınızı en son işlevsel sistem anlık görüntüsüne geri yükleyebilirsiniz. Bir şey bozulur veya kırılırsa(paketler gibi), önceki fotoğrafa geri dönebilirsiniz ve sorun hiç olmamış gibi.

Bu, potansiyel regresyonlar için endişelenmenize gerek olmadığından bilgisayarınızın bakımını büyük ölçüde basitleştirir. Kritik bir gerilemenin olması durumunda, bir anlık görüntüyü geri yükleyebilirsiniz (böylece regresyonun etkilerini iptal edebilirsiniz) ve yine de güncellemeleri (önceki sürümlerde yaptığınız gibi) seçici olarak uygulayabilirsiniz.

Güvenlik ve istikrar çok önemlidir. Tüm güncellemeleri uygulayarak bilgisayarınızı güvende tutarsınız ve otomatik anlık görüntülerle kararlılığını garanti altına alırsınız.

TimeShift Kullanımı Videosu

Yazılım Yöneticisi

APT ve Flatpak için dahili bir önbellek geliştirildi. Bu önbellek bir soyutlama katmanı sağlar, böylece Yazılım Yöneticisi gibi uygulamalar APT ve Flatpak’ı farklılıkları düşünmeden aynı şekilde işleyebilir. Bu önbellek, gelecekte menü veya Güncelleme Yöneticisi gibi diğer uygulamalar tarafından potansiyel olarak kullanılabilir.

.Flatpakref ve .flatpakrepo için destek eklendi, böylece Flatpak uygulamalarını kolayca yüklemek için Web’deki düğmeleri tıklayabilir veya Flatpak yükleme dosyalarını paylaşabilirsiniz.

Mevcut olduğunda, Yazılım Yöneticisi Flatpak uygulamalarının boyutunu ve sürümünü gösterir.

About The Author


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Posted in Genel

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et