Linux Masaüstleri İçin Temel Ücretsiz Araçlar

Linux masaüstleri için neredeyse bitmeyen bir uygulama / araç listesi var, ancak bugün alfabetik sıraya göre düzenlenmiş seçilmiş (göreceli) birkaç uygulamaya odaklanmak istiyorum.

1. Amarok

Amarok , güzel, duyarlı ve özelleştirilebilir bir kullanıcı arayüzü ve müzik  dinlemek için bir çok özellik içeren güçlü, ücretsiz ve açık kaynaklı bir müzik çalardır. Kullanıcılara, eklenti uzantıları kullanarak ekleyebilecekleri ekstra işlevsellik ile birlikte eğlenceli bir dinleme deneyimi sunmak için sürekli olarak geliştirilmiştir. Öne çıkan özellikleri arasında bağlam görünümü, yer imleri, dinamik çalma listeleri, bırakma ve bırakma için açılan bir pencere vb.

2.Catfish

Catfish(Yayın balığı) , dosyaları hızlı ve güvenilir bir şekilde aramak için basit ama çok yönlü ve hafif bir araçtır. Böyle bir karışık olmayan UI  (Kullanıcı Arabirimi), otomatik tamamlama, gizli dosyaları aramaya gizli dosyaların içeriğini arama, tarih ve dosya türüne göre filtreleme gibi çeşitli özellikler sunar

3. ClamavNet

ClamavNet , Truva atlarını, virüsleri ve diğer kötü niyetli tehditleri tespit etmek için ücretsiz ve açık kaynaklı bir yardımcı programdır. Özellikleri arasında çoklu dosya formatı desteği, çeşitli komut satırı yardımcı programları ile entegrasyon, çok iş parçacıklı tarayıcı arka plan programı ve birden çok imza dili desteği bulunur.

4.ClickUp

ClickUp , bireylere ve ekiplere projelerini, etkinlik planlarını, ekiplerini ve neredeyse yönetilmesi gereken her şeyi yönetmeleri için daha iyi bir yol sağlamak amacıyla oluşturulan modern bir freemium proje yönetimi ve verimlilik yazılımıdır. Kullanıcılara zaman izleme, zamanlama, Gantt şeması, gizlilik ve izin yönetimi, işbirliği, birçok 3. parti uygulama ile entegrasyon ve daha fazlası için araçlara erişim sağlar. Ücretsiz sürümü, kullanıcılara 100 MB depolama alanına, sınırsız proje ve alana ve sınırsız kullanıcıya erişim sağlar.

5. Clonezilla

Clonezilla , bölüm oluşturmak için açık kaynak kodlu bir yardımcı programdır. Norton Ghost ve True Image’a benzer bir bölümleme ve disk klonlama / görüntüleme uygulamasıdır ve sistemin dağıtımını, çıplak metal yedeklemeyi ve kurtarmayı kolaylaştırmak için çalışır. 3 versiyon, Live, Lite Server ve Server Edition versiyonlarında mevcuttur.

6. DaVinci Resolve

DaVinci Resolve , profesyonel renk düzeltme, 8K düzenleme, görsel efektler ve sesli mesaj prodüksiyonu için güçlü bir freemium yazılımıdır. Kullanıcılara sanatçılar, renkçiler, asistanlar, proje yöneticileri vb. İçin özellikle iyi düşünülmüş bir düzen ve çok kullanıcılı işbirliği gibi birçok gelişmiş özellik sunar.

7. EasyMiner

EasyMiner , Litecoin, Bitcoin ve diğer birçok kripto para birimleri için açık kaynaklı bir CPU / GPU madenciliği aracıdır. Özellikleri arasında kullanımı kolay bir kullanıcı arayüzü, Stratum ve sha256 madencilik protokolü desteği, NVIDIA ve AMD GPU desteği vb.

8. Everdo

Everdo , inanılmaz derecede güzel bir kullanıcı arayüzü ve akıllı filtreler, programlar, etiketler, vb. Gibi bir dizi özellik ile güçlü, çapraz platformlu, gizlilik odaklı, işe yarar bir uygulama. 69,99 Euro, kullanıcılara sınırsız projeye, alana, not defterine ve diğer ekstra özelliklere erişme imkanı sunuyor.

9. FreeMind

FreeMind , profesyonelce düzenlenmiş zihin haritaları oluşturmak için ücretsiz ve açık kaynaklı bir Java tabanlı uygulamadır. Alma / verme, akıllı sürükle bırak, güzel sekmeli kullanıcı arayüzü, hızlı tek tıklamayla gezinme vb. Gibi çeşitli özellikler sunar.

10. Gifski

Gifski , videoları mümkün olan en yüksek kalitede GIF animasyonlarına dönüştürmek için kullanılan bir komut satırı yardımcı programıdır. Bu açık kaynak ve esas olan pngquant  kimin özellikleri, kare başına renklerin binlerce animasyonlu GIF üretmek için çerçeveler arası paletleri ve temporal sarsılması için kullanır. Gifski o kadar havalı ki, onu diğer uygulamalarda sorunsuz bir şekilde kullanmak için bir kütüphane olarak derleyebilirsiniz. Ancak, kapalı kaynaklı bir uygulamada kullanmak istiyorsanız geliştiricisine başvurmanız gerekir.

11. Gpick

Gpick , CSS, HTML, Inkscape paleti, çoklu piksel değerlerini destekleme, uyumlu renkler vb. Gibi çeşitli biçimlerde paletleri dışa aktarma gibi çeşitli gelişmiş işlevlere sahip açık kaynaklı bir renk seçici ve palet düzenleme aracıdır.

12. MindForger

MindForger , dikkat çekici bir şekilde sağlam bir Markdown editörü ve insan zihninin çalışma sırasındaki verileri üretmeyi kolaylaştıracak şekilde öğrenme, hatırlama, tanıma, ilişkilendirme ve unutma şeklini taklit etmek için tasarlanmış not yöneticisidir. Minimalist bir kullanıcı arayüzü ve yedekleme, paylaşım, senkronizasyon, şablonlar, kod yeniden düzenleme, gelişmiş belge meta verileri vb.

13. NATTT

NATTT (Başka Zaman İzleme Aracı Değil), kullanıcıların projelerinizi ve bunlara ne kadar zaman harcadığınızı takip etmelerini sağlayan ücretsiz bir çok platformlu zaman izleme uygulamasıdır. Zaman izleme için benzersiz bir yaklaşım kullanır ve hoş animasyonlar içeren temiz bir UI, takvimden dışa aktarabileceğiniz bir etkinlik genel görünümü, otomatik senkronizasyon vb. Özelliklere sahiptir.

14. OBS Studio

OBS Studio , video kaydı ve canlı yayın için güçlü bir açık kaynaklı çapraz platform ekran yakalama uygulamasıdır. Özellikleri, kullanıcıların sınırsız sayıda sahne kurmasına, kaynak başına filtreli dahili bir ses mikseri, aerodinamik bir ayarlar paneli, modern bir dok kullanıcı arayüzü, çeşitli yapılandırma seçenekleri vb.

15. PlayOnLinux

PlayOnLinux , kullanıcıların Windows platformları için geliştirilen oyun ve uygulamaları Linux masaüstlerine rahatça kurmalarını sağlayan tamamen ücretsiz ve açık kaynaklı bir Wine tabanlı uygulamadır. Bash ve Python’da yazılmıştır ve Wine’ı ön uç arayüzü olarak kullanır.

16.Safe Eyes

Safe Eyes , Tekrarlayan Gerilme Yaralanmasını (RSI) azaltarak ve önleyerek Linux kullanıcılarının gözlerini sağlıklı tutmayı amaçlayan ücretsiz ve açık kaynaklı bir araçtır. Aynı zamanda, kullanıcılara bilgisayar ekranından ara vermelerini hatırlatan ve eklentileri kullanarak özelleştirmeyi destekleyen modlar içerir. Şunu da unutmayın evinizde kullandığınız Led lambaların CRI veya Ra değerinin   >90 olması gerektiğini unutmayın, Led lamba alırken buna dikkat ediniz.

17. TeamSpeak

TeamSpeak , canlı oyun yayını, güzel bir kullanıcı arayüzü, çoklu sohbet kanalları, çevrimdışı / LAN işlevi, birden çok sunucu, askeri düzeyde şifreleme ve konuksever bir topluluk gibi çeşitli özelliklere sahip ücretsiz, çok platformlu bir VoIP uygulamasıdır.

18.TIPP 10

TIPP 10 tarayıcılar, Linux, Windows ve Mac’ler için güzel bir serbest dokunuşla yazma öğretmenidir. Temiz bir UI, bir ilerleme izleyici, çoklu klavye düzenleri, klavye kullanıcıları için her türlü yazma seviyesindeki ayrıntılı dersler vb.

19. Visual Studio Kodu

Visual Studio Code , web ve bulut uygulamalarını oluşturmak ve hata ayıklamak için optimum şekilde geliştirilmiş modern bir kaynak kod editörüdür. Kutudan çıkar çıkmaz bir metin editöründe beklenen tüm özellikleri sunar; örneğin, renk sözdizimi ve otomatik tamamlama, bir komut paleti, vb. İle 20+ programlama dilini destekler ve işlevselliği% 100 ücretsiz olan eklentiler kullanılarak genişletilebilir.

20. XSane

XSane , SANE kitaplığı tarafından desteklenen tüm tarayıcılarla çalışmalarını destekleyen SANE (Tarayıcıya Erişim Kolay Şimdi) için ücretsiz ve açık kaynaklı bir grafik ön uçtur. XSane ile, eklentisini kullanarak dosyaya tarayabilir, faks oluşturabilir, fotokopi çekebilir ve GIMP’den XSane’i başlatabilirsiniz.

Tüm bu araçlar modern, karışık olmayan bir Kullanıcı Arayüzüne sahiptir ve kullanıcılara sadece harika bir Kullanıcı Deneyimi değil, aynı zamanda verimlilik artışı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Dışarıda bıraktığım önemli araçlar veya kategoriler var mı? Önerilerinizi ekleyin ve / veya deneyiminizi yukarıda belirtilen uygulamalardan herhangi biriyle aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşın.

About The Author


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et