Linux için mevcut RAM kullanımını %42 kadar azaltacak yeni bir sürücü öneriyorlar

Linux çekirdeğinde çalışan şirket ekibinin bir parçası olan Facebook mühendisi Roman Gushchin, mevcut kontrol hafızasının yönetme biçiminde, tüketimin potansiyel olarak çok daha yüksek olmasından dolayı, ciddi bir kusur buldu. Sorunu çözecek ve önemli miktarda RAM’den tasarruf etmenizi sağlayacak yeni bir sürücü önerdi.

Bilgi birkaç hafta önce Gushchin’in Linux posta listelerindeki önerisine dayanarak The New Stack’te yayınlamıştı ve açıkça belirtildiği gibi olay tamamen  teknik, ancak temel olarak linux çekirdeğinin yapacağı kullanımı ifade eder. Belleğe verilen ad, performans kaybını önlemek için önbellek artışına bağlı olduğunu belirtti.

Linux çekirdeğinde bellek tahsisi, süreçleri hiyerarşik olarak düzenleyen ve Gushchin’e göre çalışmayan bir özellik olan cgroup (Kontrol Grubu) içindeki farklı nesneler arasında dağıtılan bir bellek yönetim sisteminin bir parçasıdır ve dizayn edildiği gibi çalışmamaktadır.

Bilgi karmaşık ve daha fazla bilgi almak isteyenlere okumalarını önerdiğim çekirdek belgelerin tercümesine indirgenmemiş, daha ayrıntılı ve anlaşılır bir açıklama sunmam imkansız. Burada , basitleştirilmiş bir şekilde okuyabilirsiniz . Önemli olan, Gushchin tarafından geliştirilen yeni sürücünün, Linux’a dahil edilmesi kabul edilirse olağanüstü iyileştirmeler vaat etmesidir.

Yapılan testlerin sonuçlarına göre , bellek tasarrufu web arayüzlerinde % 42’ye, DNS sunucularında% 36’ya ve veri tabanlarında% 35’e ulaşıyor , her zaman bağlantıya bağlı RAM kullanımı hakkında konuşuluyor. Bu konunun ne hakkında olduğunu görmemiz gerekecek, ancak tahminler 2020’den itibaren çekirdeğe entegrasyona işaret ediyor.

Görüntü: Tobias Dahlberg from Pixabay

About The Author


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et