Anadolu Panteri EBA Okul sürümü yeni özellikler

Anadolu Panteri EBA Okul sürümü , 2023’e kadar desteklenecek uzun vadeli bir destek sürümüdür. Güncellenmiş yazılım ile birlikte gelir ve masaüstü deneyiminizi daha rahat hale getirmek için iyileştirmeler ve birçok yeni özellik eklenmiştir.

                                     

Okulların kullandığı DYS,Uyap editör, e-imza gibi uygulamalar kullanılabilir.

Uyap Editor

KDE connect ve Idevice Mounter

Google Android ve Apple  IOS  cihazlarınızı bilgisayarınıza bağlayabilir ve cihaza ulaşabilirsiniz.

KDE Connect , tüm cihazlarınızın birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan bir projedir. KDE Connect’in yapabileceği birkaç şey :

  • Telefon bildirimlerinizi masaüstü bilgisayarınızda alın ve mesajlara yanıt verin
  • Masaüstünüzde çalan müziği telefonunuzdan kontrol edin
  • Telefonunuzu masaüstünüz için uzaktan kumanda olarak kullanma
  • Bağlı cihazlardan PC’nizde önceden tanımlanmış komutları çalıştırın. Daha fazla ayrıntı için örnek komutlar listesine bakın.
  • Telefonunuzun pil seviyesini masaüstünden kontrol edin
  • Bulmanıza yardımcı olmak için telefonunuzu çaldırın
  • Cihazlar arasında dosya ve bağlantı paylaşma
  • Telefonunuza masaüstünden göz atın
  • Masaüstünün sesini telefondan kontrol etme

Bunu başarmak için KDE Connect :

  • ağ üzerinde güvenli bir iletişim protokolü uygular ve herhangi bir geliştiricinin üzerinde eklentiler oluşturmasına izin verir.
  • Masaüstünüze yüklediğiniz bir bileşen var.
  • Telefonunuzda çalıştırdığınız bir KDE Connect istemci uygulaması var.

KDE Connect tanıtım videosu

Idevice Mounter

iDevice Mounter, iPhone’larının veya iPad’in dosya sisteminin erişilebilir parçalarını eklemek için kitaplıklarını ve yardımcı programlarını kullanır. Test sırasında Bir dizi cihazda diğer iki yöntemden daha başarılı olmuştur.
Sol panele herhangi bir simge yerleştirmez, bunun yerine Thunar’ı doğrudan bağlı klasörde açar.

TimeShift(Vardiya)

Timeshift sayesinde zamanda geriye gidebilir ve bilgisayarınızı en son işlevsel sistem anlık görüntüsüne geri yükleyebilirsiniz. Bir şey bozulur veya  kırılırsa(paketler gibi), önceki fotoğrafa geri dönebilirsiniz ve sorun hiç olmamış gibi.

Bu, potansiyel regresyonlar için endişelenmenize gerek olmadığından bilgisayarınızın bakımını büyük ölçüde basitleştirir. Kritik bir gerilemenin olması durumunda, bir anlık görüntüyü geri yükleyebilirsiniz (böylece regresyonun etkilerini iptal edebilirsiniz) ve yine de güncellemeleri (önceki sürümlerde yaptığınız gibi) seçici olarak uygulayabilirsiniz.

Güvenlik ve istikrar çok önemlidir. Tüm güncellemeleri uygulayarak bilgisayarınızı güvende tutarsınız ve otomatik anlık görüntülerle kararlılığını garanti altına alırsınız.

TimeShift Kullanımı Videosu

 

Güncelleme Yöneticisi

Sisteminizin kararlılığını garanti etmek için  mevcut tüm güncellemeleri uygulamayı önerir.

 

Yazılım Yöneticisi

APT ve Flatpak için dahili bir önbellek geliştirildi. Bu önbellek bir soyutlama katmanı sağlar, böylece Yazılım Yöneticisi gibi uygulamalar APT ve Flatpak’ı farklılıkları düşünmeden aynı şekilde işleyebilir. Bu önbellek, gelecekte menü veya Güncelleme Yöneticisi gibi diğer uygulamalar tarafından potansiyel olarak kullanılabilir.

.Flatpakref ve .flatpakrepo için destek eklendi, böylece Flatpak uygulamalarını kolayca yüklemek için Web’deki düğmeleri tıklayabilir veya Flatpak yükleme dosyalarını paylaşabilirsiniz.

Mevcut olduğunda, Yazılım Yöneticisi Flatpak uygulamalarının boyutunu ve sürümünü gösterir.

 

 

 

 

Anadolu Panteri internet sitesini ziyaret ederek ; bu sitede yayınlanan bilgileri, dosyaları, programları, yazılımları kendi riskinizi göze alarak kullanacağınızı/kullandığınızı ve sitemizin bu bilgileri, dosyaları, programları, yazılımları kullanmanızdan dolayı doğabilecek zararlardan sorumlu tutulamayacağını kabul etmiş sayılırsınız.

Site içeriğinde bulunan, bahsedilen herhangi bir tescilli marka, servis tescili, tasarım hakları, kişisel haklar veya buna benzer haklar şahsi sahiplerinin malıdır. Onların burada bulunması, bilgilendirme dışında başka bir amaçla kullanılabileceği anlamına gelmez. Sitemizin, bu hakların sahipleriyle bir anlaşması yoktur.

 

İndir

About The Author