Richard Stallman Özgür Yazılım Vakfı’ndan ayrıldı

Özgür Yazılım Vakfı’nın kurucusu ve başkanı Richard Stallman, başkanlık ve yönetim kurulundan istifa etti. Duyuru, Stallman’ı Epstein kurbanlarıyla ilgili görüşlerini kaldırmak için birkaç eylemci ve medya görevlisi tarafından yapılan acımasız bir kampanyadan sonra geldi. Ayrıntıları almak için daha fazlasını okuyun.

Stallman tartışmasına küçük bir arka plan.

Ancak, saatler önce istifa ettiğini MIT , Massachusetts Institute of Technology ve Free Software hareketini çalıştığı ve başlattığı üniversitedeki pozisyonundan istifa ettiğini açıklayan Stallman. Bununla birlikte, bu durumda Stallman “bir dizi yanlış anlaşılma” nedeniyle kurum üzerindeki baskıları iddia ediyor, bu nedenle aralarındaki kısa süre göz önüne alındığında, her iki hareketi de aynı sebeple ilişkilendirmek mantıksız değil. Bu olay Stallman’ın Microsoft’a seminer vermesinin hemen arkasından meydana geldi

MIT’de 66 yaşında bir bilgisayar bilimcisi olan Richard Stallman , 1983’te özgür yazılım hareketini kurmakla tanınır . Ayrıca GNU projesi kapsamında GCC, Emacs gibi birkaç yazılım geliştirdi. Özgür yazılım hareketi, açık kaynaklı GPL lisansını seçmek için bir dizi projeye ilham verdi. Linux bu projelerden biri.

Jeffrey Epstein bir milyarder Amerikan finansmancıydı. Sosyal hizmetindeki zengin ve seçkinler için bir refakatçi servisi (reşit olmayan kızlar dahil) işlettiği için seks suçlusu olarak mahkum edildi. Cinsel taciz suçlamalarından yargılanırken, hapishane hücresinde intihar etti.

Marvin Lee Minsky , MIT’de ünlü bir bilgisayar bilimcisi idi. MIT’de Yapay Zeka laboratuarını kurdu. 2016’da 88 yaşında öldü. Ölümünden sonra, Misky adlı bir çocukken, Misky’ye küçükken, Jeffrey Epstein’ın özel adasında “seks yapmaya” yönelik kişilerden biri olarak Misky adı verildi.

Peki bütün bunların Richard Stallman ile ne ilgisi var? Her şey, MIT öğrencileri ve iştirakleri tarafından Jeffrey Epstein’ın bağışına ilişkin (MIT AI AI laboratuvarına) önerilen protestolar üzerine MIT Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı (CSAIL) posta listesine gönderilen bir e-posta Stallman ile başladı.

 

Stallman kaldırmak için çağrı

‘Epstein’ ABD’de son derece tartışmalı bir ‘konudur’. Stallman’ın böyle hassas bir konudaki düşüncesiz ‘entelektüel söylemi’ iyi gitmez ve iyi gitmedi.

Bir robot mühendisi bu iletilen e-postayı arkadaşından aldı ve Stallman’ın istifası için bir kampanya başlattı . Bir açıklama ya da özür istemedi. Tek istediği ‘MIT’i yerin dibine sokmak’ anlamına gelse bile Stallman’ı MIT’ten çıkarmaktı.

En azından Richard Stallman kimseye tecavüz etmekle suçlanmadı. Ama bu bizim en yüksek standartımız mı? Bu prestijli kurumun sahip olduğu standart mı? MIT’nin savunmak istediği şey buysa; eğer MIT’in beklemek istediği şey buysa, evet, zemine yakın……

Herkesi uzaklaştırın, gerekirse ve küllerden çok daha iyi bir şey yapılmasına izin verin.

Salem, Stallman istifa kampanyasını başlatan Robotik öğrencisi

Salem’in rantı başlangıçta ana akım dijital medya tarafından göz ardı edildi. Ancak, yazılım sektöründe meritokrasi ve cinsiyet yanlılığı ile mücadele eden eylemciler tarafından seçildi.

 

About The Author


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Posted in Genel

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et