Linux çekirdeğinin ana yenilikçisi … Microsoft

 

Gnu / Linux ile ilgili iyi şeylerden biri, belirli bir şirkete veya geliştiriciye bağlı olmamasıdır. Kodlama özgürlüğü, Gnu / Linux’un dağıtımını veya elemanını almamıza ve bunları çoğaltmamıza, uyarlamamıza veya isteğimize göre değiştirmemize izin verir.

Bu, anonim kullanıcıların Gnu / Linux’un gelişimini teşvik etmesine izin verir , fakat aynı zamanda bu işletim sisteminin etrafında yeni şirketleride davet eder. Ancak, son zamanlarda, InfoWorld tarafından yapılan bir araştırma sayesinde, özel şirketlerin GNU / Linux çekirdeği ve Linux gelişiminde sunucu dünyası için bir seçenek olarak önem kazandıklarını öğrendik .

İlginçtir ki, en fazla katkıda bulunan şirket Microsoft’tur .  Büyük dev tescilli yazılım kernel dahil olmak üzere çeşitli projeler Gnu / Linux’a birçok yönden katkı yapıyor. Çekirdek ekip içinde Microsoft, 12 geliştirici ekibi ile çekirdek geliştiricilerini Linus Torvalds sağlıyor şirketlerden birine maaşları ödüyor. Bu Microsoft’un planı anlamına gelmiyor elbette, geliştiricilerin yaptıkları, onların teknolojileri uygun veya en olasılıkla GNU / Linux sunucular için optimize olacak şekilde çalışırması amacı güdülüyor.

Microsoft büyük , ancak tek değil. Google ve Intel, Gnu / Linux sistemine ve Linux çekirdeğine katkıda bulunan diğer büyük şirketlerdir . Bu şirketlerin nedeni, Microsoft’un nedenleriyle aynı kalıyor. Bu nedenle, Google’ın ana varlığı artık arama motoru değil, Android’dir, Linux çekirdeğini temel alan bir işletim sistemidir.

Daha güvenli ve optimize edilmiş bir çekirdek, Google ve mobil için büyük bir avantajdır. Intel, masaüstü bilgisayar sektöründe büyük avantajlar sağlamaz, ancak sunucular ve taşınabilir aygıtlar sektöründeyse, aynı zamanda çekirdeğin gelişimine de aktif olarak katılır.

Ama her şey göründüğü kadar güzel değil. Bu şirketler her zaman çıkarlarını gözetir ve bu GNU / Linux’un gelişimini etkileyebilir, bu yüzden bağımsız kalkınmayı ihmal etmemeliyiz , en önemli gelişme, sizce de öyle değil mi?

Kaynak – Infoworld

About The Author


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Posted in Genel

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et