Bir Türk Yazılım Geliştirici Ürünü STACER

 

Elbette , sistemi temizlemeye, çift dosyaları, önbellekleri, bazı önyükleme programlarını ortadan kaldırmaya ve diğer seçenekler arasında kayıt defterini onarmaya yardımcı olan Windows CCleaner programını biliyorsunuzdur . Pek çok kez, BleachBit adlı Linux’a alternatif olarak, sinir bozucu olabilen ve sabit disk üzerinde ihtiyaç duymadan çok fazla yer kaplayabilen gereksiz verileri silerek disk alanını boşaltmakta oldukça pratik olan bir alternatif hakkında konuştuk .

Pekala, Linux’ta kullanabileceğiniz CCleaner ve BleachBit’e iyi bir alternatif daha var ve ayrıca kullanım için iyi ve sezgisel bir GUI’ye sahip. Stacer uygulaması hakkında konuşuyorum . İlk bulduğumuz şey, basit renkli grafiklerle CPU, RAM, sabit disk kullanımı vb. Hakkında bilgi içeren bir grafik arayüz olan Dashboard. Sistemin genel olarak bilmesi hiçbir zaman kötü bir şey değildir, ancak bildiğiniz gibi onu elde etmenin başka yolları ve bunun için özel programlar vardır.

Stacer’in ikinci ilginç işlevi, bilinen Sistem Temizleyici’dir . Uygulama önbelleğini, sorun raporlarını, sistem günlüklerini vb. Silme imkanı ile birlikte CCleaner ve Bleachbit’e benzer seçeneklerin olduğu bu bölümde yer almaktadır. Ne taramak istediğinizi seçebilir ve analizden sonra silebileceğiniz verileri basit bir tıklama ile sistemden kaldırır ve sabit diskteki alanı kurtarırsınız. Başlangıç ​​Uygulamaları bölümüne gidersek , bize CCleaner’ı da hatırlatacak ve sistem başlatması sırasında bazı uygulamaların başlatılmasını devre dışı bırakmamıza izin verecek ve önyüklemeyi hızlandıracak …

İkincisi, gereksiz yazılımları sistemimizden kaldırmayı hedeflerken, aktif olan hizmetleri ilk kez gören ve bunları grafiksel ve basit bir şekilde etkinleştiren veya devre dışı bırakan Servisler ve Uninstaller gibi bölümler de vardır . Gördüğünüz gibi, yalnızca önbellek verilerini ve diğer uygulama türlerini silen Bleachbit yerine . Bu nedenle, Stacer’in CCleaner’a daha çok benzer olduğunu söyleyebiliriz.

Daha fazla bilgi – Stacer

About The Author