Rusya Savunma Bakanlığı Linux’a taşındı

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı Linux diyor Windows’a veda ediyor. Planları arasında tüm bilgisayarları  Linux’a aktarmak. Seçilen GNU / Linux dağıtımı ulusal dağıtım olarak üretiliyor, Astra Linux olarak adlandırılıyor ve RusbBITeh şirketine aittir.

Bu dağıtım halihazırda Rus ordusu tarafından komuta kontrol sistemlerinde , ayrıca çeşitli istihbarat servislerinde (FSB) ve bölgesel yönetimlerde kullanılıyordu. Şimdi ise , hala Windows kullanan bakanlığın diğer yapı ve ofislerine genişletilecek .

Bu yıl boyunca, Savunma Bakanlığı’nın ofisleri ilk tesislerini alacak. Astra Linux öngörülen şartlara uyuyorsa , ekipmanın% 100’üne geçiş gerçekleştirilecektir .

Bir sonraki adım, akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlar , Rusya’nın kendi işletim sistemine sahip olmak konusunda sahip olduğu iddialı plan dahilinde, cep telefonlarında da dahil edilmesini göz önünde bulundurmak olacaktır .

Dağıtımda Modern Rus yapımı işlemciler ile uyumluluk ( Elbrus-85, Baykal-71, komdiv-32 ),  büyük önem taşımaktadır donanım tarafındaki  güvenlik açıkları nedeniyle.

Yazılım seviyesindeki Astra Linux’u (Special Edition) içeren güvenlik önlemleri arasında, mevcut bilgileri korumak için her bir kullanıcı ile ilişkili kimlik bilgileri ve işlem türü (okuma, yazma, yürütme) içeren zorunlu bir erişim kontrol mekanizması bulunmaktadır. .

Ayrıca , çekirdek bellek koruması, belge yazdırma, belge kaydı, olay günlüğü, dosya bütünlüğü izleme, e-posta koruması, uzaktan erişim sistemleri ve alt sistemdeki bilgileri kontrol etmek için çeşitli mekanizmalar için izolasyon modülleri de buluyoruz. Grafik arabirim , 64-bit bilgisayar mimarileri için dağıtılan  Fly adında özel bir masaüstüyle dağıtılan Debian’ın bir türevidir : LibreOffice ofis paketi, Firefox tarayıcısı, GIMP grafik editörü, Inkscape grafik yöneticisi, Audacity ses editörü, vb.

Yanında “normal” ve “özel” versiyonları (Lubyanka’da kullanılan bir) Astra Linux içeren bir sorunu Rus dili ve İngilizce desteği ile, canlı modda çalışabilir.

Kısacası, ülkenin siber güvenliğini ve ekonomik bağımsızlığını artıracak doğru yönde bir adım .

Bizim yaygaracılara laf sokmadan edemeyeceğim, Rusya’nında milli dağıtımı var, hemide DEBIAN tabanlı :), saygılar.

Rusya’ya tebrikler.

Kaynak | İzvestia

About The Author


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et