LibreOffice 6.2 ve Yeni Özellikleri

Kullanıcı Arabirimi iyileştirmeleri ve yeni özellikleri ile LibreOffice 6.2 piyasaya sürüldü

LibreOffice en popüler ücretsiz ve açık kaynaklı Office paketidir.

7 Şubat’ ta yayınlanan LibreOffice’in (yani, v6.2) en son sürümü, gelişmiş bir kullanıcı arayüzü ve NotebookBar’ında bulunduğu dikkat çekici birçok yeni özelliğe sahip.

LibreOffice şu anda pazardaki en popüler açık kaynaklı ofis paketlerinden biridir. Bu sürümle birlikte, rakiplerinin çoğunun önüne geçme potansiyeline de sahip olmuştur.

Daha İyi Simge Setleri

 LibreOffice v6.1 Simgeler

Bu makalenin başlığından anlaşılacağı gibi, yeni versiondaki en büyük değişiklik UI tarafında yapıldı.0 Libre Office v6.2 ile, artık araç çubuklarınız için SVG tabanlı simgeleriniz kullanılabilir; bu durum, HiDPI ekranları kullananlara büyük fayda sağlayacaktır.

Breeze, Colibre ve Elemantry simge setleri de yenilendi ve hoşnut kalacağınız bir çok yeni ikon eklendi.

NotebookBar

Son LibreOffice güncellemesi, şirketin NotebookBar olarak adlandırdığı sekmeli bir UI ile birlikte geliyor. Bu özellik önceki sürümlerinde deneyseldi ancak şimdi kalıcı hale getirildi.

Gerçekten etkileyici bir özellik olmasına rağmen, öntanımlı olarak ayarlı gelmiyor. NotebookBar’ı etkinleştirmek için, Görünüm menüsünü açmanız ve Kullanıcı Arabirimi’ni seçmeniz gerekir.

Bu özelliğin dışında,LibreOffice 6.2 kullanıcılar için iki mod daha sunar: İçeriksel ve Gruplandırılmış.

Geliştirilmiş Filtreler

Tüm UI geliştirmelerinin yanı sıra, yeni sürüm farklı dosya formatları için verdiği desteği arttırmış olarak geliyor.

EMF + vektör görüntülerinin önemli ölçüde iyileştirildiğini hemen fark edeceksiniz, istediğiniz değişiklikleri kolayca yapabileceksiniz.

Dahası, LibreOffice Impress artık animasyonlarınızı çok daha hızlı bir şekilde oynatabilmektedir.

Daha iyi performans

Geliştirme ekibi UI iyileştirmeleri için performansıda gözönünde bulundurdu. Yeni LibreOffice v6.2’nin öncekinden daha iyi performans göstermesi için uzun uğraşlar verildi.

Yeni LibreOffice’de, başlangıç süresi kısaltılmış, hızlı ve akıcı bir kullanıma sahip yeni ofis uygulaması ile karşılaşacaklar.

Yine kullanıcılar anlamsız animasyonlar, tekrarlanan kırmızı çizgiler ve yorumlar nedeniyle de rahatsız olmayıp, vakit kaybetmeyecekler.

Diğer İyileştirmeler

LibreOffice’in bu sürümünde  kullanıcılar, artık PDF dosyalarını yeni bir sekmede açabilecek, değişiklikleri daha iyi izleyebilecek ve imleci kolayca yönetebilecek.

Sadece bu değil, geliştiricilerin de önbellek işleme, çerçeve atalarına izin verme gibi durumlar geliştirildi.

Kuşkusuz, geliştirme ekibi bu sürümle birlikte çıtayı oldukça yükseltmiş oldu.

LibreOffice, Yeni sürümünün resmi depolardan yayılması biraz zaman alabilir, isterseniz şimdi LibreOffice 6.2’yi indirebilirsiniz. https://tr.libreoffice.org/indir/libreoffice-taze-surum/

 

 

Yazının orijinalini buradan okuyabilirsiniz: https://www.fosslinux.com/6829/libreoffice-6-2-released-with-ui-improvements-and-new-features.htm

About The Author


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et