Avrupa 15 açık kaynaklı programda güvenlik açıklarını bulmak için ödeme yapacak

Avrupa Komisyonu , Avrupa Birliği’ne üye devletlerin kurumlarında ve idarelerinde kullanılan birçok açık kaynaklı proje için güvenlik açığı ödül programını finanse edecektir .

Toplamda, Komisyon 15 Açık Kaynak projesinde hata bulmak için ödeme yapacak. Ocak ayından beri dahil olan uygulamalar 7-zip, Apache Kafka, Apache Tomcat, Dijital İmza Hizmetleri (DSS), Drupal, Filezilla, FLUX TL, GNU C Kütüphanesi (glibc), KeePass, Notepad ++, PuTTY, PHP Symfony, VLC Media Player ve WSO2. Mart ayından itibaren bir tane daha eklenecek.

Program, bazı başvurular için 2019 yazına kadar devam ederken, Drupal gibi diğerleri Ekim 2020’ye kadar aktif olacak. Ödüller 17.000 ila 90.000 avro arasında değişecek .

Girişim, hedefi İnternet’teki ve diğer altyapılardaki uygulamaların bütünlüğünü ve güvenilirliğini sağlamak olan Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Denetimi projesinin ( FOSSA ) üçüncü baskısının bir parçasıdır .

FOSSA geri bir güvenlik açığı Açık SSL şifreleme kütüphanesinde keşfedildi , açıklar ile ilgili destekleyici ve AB parlamenteri, Julia Reda:

“OpenSSL’deki kusur,  birçok insanın özgür ve açık kaynaklı yazılımların İnternet ve diğer altyapının bütünlüğü ve güvenilirliği için ne kadar önemli olduğunu fark etmesini sağladı . Diğer birçok kuruluş gibi, Avrupa Parlamentosu, Konsey ve Komisyon gibi kurumlar da web sitelerini ve daha birçok şeyi yönetmek için Özgür Yazılım’ı kullanır. Ancak İnternet sadece ekonomimiz ve yönetimimiz için çok önemli değil. Günlük hayatımızın içinden geçen altyapı. Bilgiyi kurtarmak ve politik olarak aktif olmak için kullandığımız araç budur. ” dedi.

FOSSA’nın üçüncü baskısında yer alan ödül programına dahil olan tüm başvurular AB kurumları tarafından kullanılmaktadır. “Ödülün miktarı, keşfedilen sorunun ciddiyetine ve yazılımın göreceli önemine bağlı olacaktır . 

Hata ödülü programları, tüm büyük teknoloji şirketleri tarafından yıllardır kullanılmaktadır ve yazılım güvenliğini arttırmak için iyi sonuçlar verme eğilimindedir

 

Kaynak:Linux en español 

muyseguridad.net

About The Author


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et