Weylus ile Tabletinizi veya Telefonunuzu Masaüstünüz İçin Bir Grafik Tablete / Dokunmatik Ekrana Dönüştürün

Weylus , tabletinizi veya cep telefonunuzu bir grafik tablet / dokunmatik ekrana dönüştüren ve masaüstü ekranını bir telefon veya tablete yansıtmaya veya genişletmeye olanak tanıyan macOS & iPad Sidecar özelliğine benzer bir araçtır . Linux, Microsoft Windows ve macOS için kullanılabilir.

Bir telefonu veya tableti grafik tablet / dokunmatik ekran olarak kullanmak için tek ihtiyacınız olan Weylus’u masaüstünüze kurmak, telefonunuzda veya tabletinizde çalışan modern bir web tarayıcısına (örn. Firefox 80+) sahip olmak ve hem masaüstü hem de tablete sahip olmak ve aynı ağda bir  telefon.

Weylus, isteğe bağlı donanım hızlandırmalı video kodlamasıyla farenizi bir tablet veya telefonla kontrol etmenize, masaüstü ekranını bir tablete yansıtmanıza ve klavye girişi göndermenize olanak tanır (Linux’ta, VAAPI ve NVENC mevcuttur; macOS için yalnızca Videotoolbox vardır, oysa Windows’ta NVENC veya Microsoft’un MediaFoundation’ını kullanabilir).

Linux için Weylus daha da fazla özellikle birlikte gelir. Bir ekran kalemi / kalem , çoklu dokunmaya, belirli pencereleri yakalamaya ve yalnızca onlara çizim yapmaya izin verir ve tableti veya telefonu ikinci bir ekran olarak kullanabilirsiniz (mevcut masaüstü ekranınızı genişletin). Linux kullanıyorsanız ekran yansıtma da daha hızlıdır.

Ayrıca Weylus’un X11 ile en iyi şekilde çalıştığını, ancak deneysel Wayland desteğine sahip olduğunu belirtmekte fayda var . Wayland’de çalışmayan şeyler arasında pencereler için girdi eşlemesi, uygun pencere adlarının görüntülenmesi ve imleci yakalama yer alır.

Yüklemek için

Anadolu Panteri için:

sudo apt install weylus

Pardus/Debian için:

wget https://github.com/H-M-H/Weylus/releases/download/v0.11.4/Weylus_0.11.4_amd64.deb
gdebi Weylus_0.11.4_amd64.deb


Weylus, Linux’ta giriş olaylarını simüle etmek için uinput arayüzünü kullanır. Kalemi ve çoklu dokunma desteğini etkinleştirmek için /dev/uinput’un Weylus tarafından yazılabilir olması gerekir. /dev/uinput’u kullanıcınız tarafından kalıcı olarak yazılabilir hale getirmek için aşağıdakileri bir terminal içinde çalıştırın:

sudo usermod -aG uinput $USER

echo ‘KERNEL==”uinput”, MODE=”0660″, GROUP=”uinput”, OPTIONS+=”static_node=uinput”‘ | sudo tee /etc/udev/rules.d/60-weylus.rules

Ardından, yeniden başlatın veya çalıştırın

sudo udevadm control –reload

sudo udevadm trigger

sonra çıkış yapın ve tekrar giriş yapın. Bunu geri almak için şunu çalıştırın:

sudo rm /etc/udev/rules.d/60-weylus.rules

Bu, başka bir kullanıcı oturum açmış olsa bile, kullanıcınızın sistem genelinde girdi olaylarını sentezlemesine olanak tanır. Bu nedenle, güvenilmeyen kullanıcılar uinput grubuna eklenmemelidir.

Bu özelliği kullanmak istemiyorsanız, tarayıcınızda “Uinput’u etkinleştir” seçeneğinin işaretini kaldırın. Bunun gibi Weylus sadece bir fareyi simüle edecek.

sudo groupadd -r uinput

sudo usermod -aG uinput $USER

echo ‘KERNEL==”uinput”, MODE=”0660″, GROUP=”uinput”, OPTIONS+=”static_node=uinput”‘ | sudo tee /etc/udev/rules.d/60-weylus.rules

Ardından yeniden başlatın veya aşağıdaki komutları çalıştırın.

sudo udevadm control –reload

sudo udevadm trigger

Bu, başka bir kullanıcı oturum açmış olsa bile, kullanıcınızın sistem genelinde girdi olaylarını sentezlemesine olanak tanır. Bu nedenle, güvenilmeyen kullanıcılar uinput grubuna eklenmemelidir. Bu özelliği kullanmak istemiyorsanız, tarayıcınızda “Uinput’u etkinleştir” seçeneğinin işaretini kaldırın. Bunun gibi Weylus sadece bir fareyi simüle edecek.

Kaynak: Weylus

About The Author