Polo Dosya Yöneticisi(Beta)

Polo Dosya Yöneticisi farklı bir deneyim. Selene Media Converter, TimeShift yedekleme aracı ve daha fazlası gibi diğer popüler uygulamaların arkasındaki Tony George tarafından geliştirilen Polo, şimdilik sadece bağış yapan kullanıcılar için geçerli. Kararlı sürüm tüm kullanıcılar için geçerli olacak, ancak bağış yapanların birkaç ekstra özelliği olacak.PPolo, popüler dosya yöneticilerinden eksik olan özellikleri sağlamayı amaçlayan yeni bir dosya yöneticisidir. Uygulama şu anda beta sürümünde ve bazı özelliklerden yoksundur, zaten çok umut verici görünüyor.

Polo, tüm genel dosya yöneticilerinde pek keyifli olmayan uygulamayı kolaylaştıran  özelliklerin bulunduğu modern ve hafif bir dosya yöneticisidir.

Polo Dosya Yöneticisi kendisini “Her bölmede birden çok sekme ile birden çok bölmeyi (tek, çift, dörtlü) destekleyen gelişmiş bir dosya yöneticisi” olarak tanımlıyor. Arşiv oluşturma, çıkarma ve göz atmayı destekleme. Bulut depolama desteği; KVM görüntülerini çalıştırma ve yönetme, PDF belgeleri ve görüntü dosyalarını değiştirme, KVM’de ISO dosyalarını açmakve ISO dosyalarını USB sürücülerine yazma. ”

Yükleme İşlemleri

teejee2008.github.io/polo adresinden ilgili dosyaları indirip kurabilirsiniz

https://github.com/teejee2008/polo/wiki/Installation

Yükledikten sonra

Polo File Manager, kullanıcıların yollarına yardımcı olmak için bir stil sihirbazıyla esnek bir düzen stili sunar. Kullanıcılar bir dizi farklı görünümden birini seçebilir:

  • Klasik simgeler (Tek-Pane + SideBar + SimgeGörünümü).
  • Klasik Liste (Tek-Pane + YanBar +ListeGörünümü
  • Komutan Simgeleri (Çift-Pane + SimgeGörünümü)
  • Komutan Listesi (Çift Pane + ListeGörünümü)
  • Extreme (Dört Bölmeli + ListeGörünümü + Küresel Yol Çubuğu + Küresel Durum Çubuğu).

Dört Bölmeli

F4 tuşuna basarak erişilebilen dosya yöneticisinde yerleşik bir terminal var. Bu başka bir kullanışlı  özellik. Bu, sh kabuğu için varsayılandır, ancak bu Ayarlar / Genel’den değiştirilebilir.

Diğer Özellikleri:


Yer imleri desteği.
Önizleme bölmesi.
Dosya özellikleri paneli.
Birden çok görünüm: liste, simgeler, fayans ve ortam.
Kullanılabilir disk alanı ve disk alanı göstergesiyle birlikte dosya, klasör (gizli dahil) sayısını ve dosya sistemi türünü görüntüleyen durum çubuğu;
Bulut depolama desteği; KVM görüntülerini çalıştırmak ve yönetmek.
Arşiv oluşturma, çıkarma ve tarama.
Karantinaya alınmış dosyalar.
Tam ekran modu (F11).
FTP, SFTP, SSH ve Samba / Window paylaşımları ile bağlanın.
Bulut desteği - Amazon Drive, Amazon S3, Backblaze B2, Dropbox, Google Cloud Depolama, Google Drive, Hubic, Microsoft OneDrive, Openstack Swift ve Yandex Disk.
Gizli dosyaları göster.
Klavye kısayolları.
GTK Temaları: Arc-Darker-Polo (varsayılan), Adapta-Eta-Maia, Adapta-Maia, Adapta-Nokto-Eta-Maia, Adwaita, Varsayılan, Emacs ve HighContrast.
Üstbilgiyi gizleme, yol çubuklarını gösterme, kenar çubuğu, araç çubuğu, yol çubuğu ve daha fazlası için seçenekler ile son derece yapılandırılabilir.
Ad, Gösterge, Boyut, Değiştirilmiş, Tür, İzinler, Sahip, Grup, Erişim, İçerik Türü, Symlink Hedefi, Orijinal Konumu, Çöp Kutusu Açık, Paketli ve MD5'i gösterin.
Checksum & Hashing - Dosya ve klasörler için MD5, SHA1, SHA2-256 reklam SHA2-512 sağlama toplamlarını oluşturmak için sağ tıklatma menüsündeki eylemler. Doğrulamak için .md5, .sha1, .sha2, .sha256, .sha512 uzantılı dosyaları çift tıklatın.

Dosya Karşılaştır

Metin dosyalarını karşılaştırmak için seçenekler eklendi. Seçilen dosya karşılaştırma için ilk dosya olarak alındı. Aynı addaki bir dosyayla karşıt bölmede veya başka bir konumdaki başka bir dosyayla karşılaştırılabilir. Sisteme yüklendiğinde, Beyond Compare kullanılacaktır. Beyond Compare bulunmazsa diffüz kullanılacaktır.

Website: teejee2008.github.io/polo
Support: GitHub code repository
Developer: Tony George
License: GNU GPL v2

About The Author