Wine kullanarak Linux’ta Roblox nasıl oynanır

Roblox, Roblox Corporation tarafından geliştirilen ve yayınlanan oldukça popüler bir çevrimiçi oyun platformu ve oyun oluşturma sistemidir. Wine kullanarak Linux’ta Roblox’u nasıl oynayabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Lutris’i Linux’a Kurmak

Roblox’u Linux’ta Wine ile oynamak Lutris sayesinde çok kolay. Lutris nedir? Yapılandırma ve kurulum için tüm zor işleri halleden Linux için bir oyun uygulamasıdır.

Kullanmadan önce Lutris’in Linux sisteminize yüklenmesi gerekir. Çalışmasını sağlamak için masaüstünde bir terminal penceresi açarak başlayın. Klavyede Ctrl + Alt + T tuşlarına basarak bir terminal penceresi açabilirsiniz . Veya uygulama menüsünde “Terminal”i arayın ve bu şekilde başlatın.

Terminal penceresi açıkken Lutris kurulumu başlayabilir. Aşağıdaki kurulum talimatlarını kullanarak Lutris’in Linux bilgisayar sisteminizde çalışmasını sağlayın.

 

Debian/Anadolu Panteri/Pardus

Debian kullanıyorsanız, Lutris’i yükleyebilirsiniz 

apt install lutris

Arch/Archman

Lutris uygulaması, kurulum için Arch Linux resmi yazılım havuzlarında mevcuttur. /etc/pacman.confAncak, dosyada “Topluluk” yazılım deposunu etkinleştirdiğinizden emin olun .

Lutris’in en son sürümünü Arch Linux’a yüklemek için bir terminal penceresinde aşağıdaki pacman -S komutunu çalıştırın.

sudo pacman -S lutris

Adım 1: Resmi Roblox Lutris sayfasına gidin. Bir kez orada, iki kurulum seçeneği göreceksiniz. “Grapejuice” ve “Player and Studio version.” “Wine” seçeneğinin yanındaki “Yükle” düğmesini seçin. Tavsiye ettiğim Grapejuice ile yüklemeniz. Lutris üzerinden veya ikinci seçenek lutris web sitesi üzerinden “install” düğmesini seçtiğinizde, web tarayıcınız sizden “Bu sitenin lutris bağlantısını açmasına izin ver” seçeneğini soracaktır. Yükleyiciyi başlatmak için tarayıcınızın açmasına izin verin.

Seçenek 1. Uygulamalar Menüsünden Lutris’i açıp Roblox’u seçmek(Resim1)

Resim 1

 

Seçenek 2. “Yükle” düğmesini seçtiğinizde, web tarayıcınız sizden “Bu sitenin lutris bağlantısını açmasına izin ver” seçeneğini soracaktır. (Resim 2)

Resim 2

Yükleyiciyi başlatmak için tarayıcınızın açmasına izin verin.

Resim 3

Lutris penceresinde Install the game tıklayıp yükleyin.

Grapejuice yüklemesi başlar.

 

İlgili dizin içinde bu dizin /home/KULLANICI_ADI/Games/roblox/, bu dizin içinde sağ tuş Boş Dosya tıklayın.

Dosya adını robloxwine.py olarak düzenleyin.

 

Yükleme Penceresindeki https://pastebin.com/raw/5SeVb005  bağlantıdan ilgili kodu kopyalayın.

 

Metin düzenleyici(Örneğin Mousepad) bir uygulama ile robloxwine.py dosyasının içine yapıştırın, kaydedip kapatın. Browse (Gözat) kısmından ilgili dizinin içindeki robloxwine.py seçin.

 

Continue(Devam et) düğmesine basarak, yüklemeye devam edin.

About The Author


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et