Güvenlik Kameraları için Debian/Pardus/Archman/Anadolu Panteri ONVIFViewer kurulumu

ONVIFViewer bir ONVIF kamera görüntüleme yazılımıdır , IP kameraları yapılandırmak veya görüntülemek için özel yazılıma bir alternatiftir. ONVIF protokolü, birçok kamera türünü görüntülemek ve yapılandırmak için kullanılabilir ve standart SOAP kitaplıkları kullanılarak uygulanabilen açık bir standarttır. Arka uç ve Kirigami UI çerçevesi için Qt5 kullanımı, bu uygulamayı platformlar arası bir çözüm haline getiriyor.

ONVIFViewer’ın ana odak noktası Plasma Mobile ve Linux masaüstüdür, ancak Android ve Windows’a bağlantı yapmak da mümkündür.

Proje başlamadan önce, masaüstü Plasma Mobile ve Linux için ONVIF kameraları görüntülemek için açık kaynaklı bir uygulama yoktu. ONVIF kameralarla iletişim kurmak için basit bir kaynak kodu C++ kitaplığı da yoktur. Kamera ile iletişim sıfırdan gerçekleştirilir (KDSoap kullanılarak) ve daha sonra yeniden kullanılabilir bir kitaplığa ayrılabilmesi için modüler bir şekilde tasarlanmıştır.

Adım 1 – a)Flatpak desteğini Debian, Pardus, Anadolu Panteri’ne  kurun ve etkinleştirin:(Önemli: Anadolu Panteri üzerinde Flatpak hazır olarak gelmektedir. 4.aşamadan itibaren uygulama yapabilirsiniz.)

sudo apt install flatpak -y

b)Archman için:
sudo pacman -Sy flatpak

Adım 2 – Şimdi, Debian, Pardus, Anadolu Panteri, Archman  kurulum işlemine devam etmek için ONVIFViewer’ı indirip kuracağımız Flathub deposunu ekleyelim:

sudo flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://dl.flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Adım 3- Şimdi sistemi yeniden başlatmamız gerekiyor, ardından bu öğreticiye geri dönün ve kuruluma devam edin! Yeniden başlatmak için ortamınızın varsayılan düğmesini kullanabilir veya aşağıdaki komutu çalıştırabilirsiniz:

sudo reboot

Adım 4 – ONVIFViewer kurulum komutunu  Debian, Pardus, Anadolu Panteri, Archman çalıştırın:

sudo flatpak install flathub net.meijn.onvifviewer

Adım 5 – Uygulamayı çalıştırma komutu:

sudo flatpak run net.meijn.onvifviewer

 

 

 

About The Author


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et