Fsociety: Mükemmel bir bilgisayar korsanlığı araçları paketi

Merhaba, Hacking(Türkçe anlamı “Beceren” olsada bugüne kadar, “bilgisayar korsanlığı” olarak yanlış bir çeviri ile dilimize girmiş bir terim. Bu çeviriyi yapan kişilerin ne amaçla yaptığını çok iyi biliyoruz. Başta Tübitak olmak üzere… Hack kelimesinin açıklaması için bir örnek vererek bu terimin ne amaçla kullanıldığını anlatalım. Kalem yazmak için kullanılır, ancak kalemi bir bayan saçlarını toplamak için toka olarak kullanırsa, amacı belli olan bir nesneyi başka bir amacla kullanma becerisi göstermiştir. Biz buna Hacking yani Beceren diyoruz.). Hack kelimesin Ülkemizde de dünya da hacking(beceren) popüler olmasında en büyük etmen Mr Robot dizisidir. Hiç seyretmedim ancak o kadar çok gençlerden geri dönüşü oldu ki seyretmiş kadar oldum. Bir ara GNU/Linux Türkiye Topluluğunda sürekli Pentest dağıtımı Kali Linux ile başlıklar açılmıştı. Allah’tan Kali Linux Türkiye topluluğu kurulduda rahatladık. O dönemde Hacking(Beceri) Araçları arayan bir çok insan geldi topluluğa. Bilgisayar Korsanlığı, siber suçlar, etik hack( beceriler) ile ilgili bir çok Penttest yazılımları ve Linux dağıtımları ortaya çıktı. Hack(Beceren) konusu siber suçların konusu da olmak üzere, tanıtımını yapacağımız araçları bilişim güvenliği olarak kullanmak doğru yoldur. Büyük güç, büyük sorumluluklar yükler. Fsociety araçlar paketi, bilgisayar güvenliği ve bilgisayar korsanlığıyla ilgili bir dizi komut ve uygulamayı bir araya getiren, çok platformlu ve açık kaynak kodlu bilgisayar korsanlığı için bir araç paketidir ve bir özelliği, ünlü televizyon dizisi Mr. Robot.

Bu gelişmiş çerçeve, sızma testleri gerçekleştirmemize olanak tanır ve bilgi toplamayı, parolaları keşfetmeyi, kablosuz testler gerçekleştirmeyi, güvenlik açıklarından yararlanmayı, genel ve özel web uygulamalarına saldırmayı, açıklardan yararlanmaları gerçekleştirmeyi ve ayrıca Sniffing ve Sniffing tekniklerini uygulamayı amaçlayan uygulamalarla donatılmıştır. Ancak şunu unutmayın bu paylaşımın sebebi güvenliğinizi sağlamak amaçlıdır. Saldırı amaçlı kullanımlarınızda yasal bütün sorumluluğun kendinizde olduğunu bilmelisiniz.

Herhangi bir Linux dağıtımına otomatik olarak yüklenebilen 50’den fazla uygulama vardır, Fsociety Hacking Tools Pack’in amacı, becerilerinizin başlatılması için olanaklar sağlamak ve sırayla bilgisayar güvenliği etrafında güncellenmiş araçları gruplamaktır. Bu paketi oluşturan araçların her birinin ayrıntısını burada bulabilirsiniz . Ayrıca Freecodecamp youtube sitesinde ilgili uygulamaların Ethical Hacking bölümünde kullanım anlatımlarına ulaşabilirsiniz.

Kurulum

sudo apt install python
git clone https://github.com/Manisso/fsociety.git
sudo ./install.sh

 

Pencere1
Pencere1

 

Pencere2

 

Pencere3
Pencere4

 

About The Author