Linux Sistemi için En İyi Ebeveyn Kontrolü Yazılımı, Siteleri Engellemenin ve Ekran Süresini Sınırlama

Farklı insanlar, ebeveyn kontrol yazılımı hakkında farklı algılara sahiptir. Ancak çoğu insan, bu tür yazılımların çocukların faaliyetlerini izlemek için kullanılması gerektiğini düşünüyor. İnternet her şeyin dünyasıdır. İnternet içeriğinin çoğu çocuklar için uygun değildir.

Dahası, her zaman farklı konuları merak ederler ve bu da onların yollarından ayrılmalarına neden olabilir. Çocuğunuzun yalnızca çocuklara uygun içerik tükettiğini düşünüyorsanız, aşırı ekran süresi endişelenmeniz gereken ciddi bir konudur. Bunlar, ebeveyn kontrolü ve web filtreleme yazılımının kullanışlı olduğu durumlardır.

Dikkat dağınıklığına karşı korumak için ekran sürelerini, içerik türlerini, erişilebilir web sitelerini ve diğer birçok yönü kontrol etmenize olanak tanır. Linux, diğer tüm büyük işletim sistemleri gibi bazı harika ebeveyn denetimi ayarlarıyla birlikte gelir. Ancak daha gelişmiş kontroller istiyorsanız, kontrol etmeniz gereken bazı Linux ebeveyn kontrolü araçları vardır.

 

1.Firefox veya Chrome’da Uzantıları Yükleyin

Windows ve macOS’ta çalışan aynı ebeveyn denetimi web tarayıcısı uzantıları, Linux’ta da çalışır. Mozilla Firefox, birçok Linux masaüstüne önceden yüklenmiş olarak gelir ve Google Chrome’un indirilmesi kolaydır.

Uzantılar, web içeriğini filtrelemeye başlamanın belki de en kolay yolunu sunsa da, aynı zamanda çok sınırlıdır. Bir çocuk, farklı bir tarayıcı yükleyerek Firefox’ta belirlenen sınırlamaları aşabilir. Ayrıca eklentilerin devre dışı bırakılması kolaydır.

Çocuğunuzun henüz çok fazla teknik bilgisayar deneyimi olmasa bile, bilgisayar filtreleri süreci hızlandırabilir. Sonuçta, çoğumuz daha gençken okul bilgisayarlarındaki sınırlamaları aşmaya çalışırken epeyce şey öğrendik. Bir çocuk, bir uzantıyı nasıl devre dışı bırakacağını ve bittiğinde yeniden etkinleştirmeyi çabucak öğrenebilir, siz hiçbiri kadar akıllı değilsiniz.

2. GNOME Nanny(Dadı)

GNOME Nanny, GNOME masaüstü ortamı için tasarlanmış oldukça eski bir Linux ebeveyn kontrol yazılımıdır. Ancak herhangi bir Linux dağıtımında sorunsuz çalışır. Bu, temelde bazı ek yeteneklere sahip bir web filtreleme yazılımıdır.

Bu araç, uzun süre düzenli olarak güncellenmedi. Ancak bu şey o kadar çok özellik sunuyor ki, modern ebeveyn kontrol araçlarının çoğunu hala yenebilir. Ayrıca, bu aracın grafik kullanıcı arayüzü, teknoloji sahibi olmayan ebeveynler için çok yararlıdır.

Kurulumu:

wget http://archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/universe/n/nanny/nanny_2.31.1-0ubuntu4_amd64.deb

dpkg -i nanny_2.31.1-0ubuntu4_amd64.deb

3.Timekpr-nExT

Timekpr-nExT, Linux için kullanımı ücretsiz ekran süresi sınırlama yazılımıdır. Denetleyici panosu için güzel bir GTK tabanlı grafik kullanıcı arabirimine sahiptir. Bunu herhangi bir büyük masaüstü ortamında kullanabilirsiniz. Bu araç, farklı hesaplar için kullanım süresini sınırlayabilir ve oturum sona erdikten sonra otomatik olarak oturumları kapatabilir.

Bireysel hesapların kalan sürelerini doğrudan masaüstünde izleyebilmeleri için ayrı bir kullanıcı panosu sağlar. Timekpr adlı Linux için ünlü ebeveyn denetleme aracının adının yeniden canlandığını duymuş olabilirsiniz. Bu aracın kullanımdan kaldırılmasından sonra, Timekpr-nExT bazı ek özelliklere sahip bir çatal olarak geldi.

Timekpr-nExT’in Temel Özellikleri

  • Farklı kullanıcı hesabı türleri için Sunucu, İstemci ve Yönetici adlı üç ayrı modüle sahiptir.
  • Yönetici haftanın farklı günleri için farklı zaman aralıkları ayarlayabilir. Hafızaya kaydedilerek zaman hassas bir şekilde ölçülür.
  • Bu araç, başka bir hesaba giriş yaparken kaybedilen zamanı telafi etmek için belirli bir hesap için etkin olmayan oturumları otomatik olarak hariç tutabilir.
  • Yönetici, programı oluşturduktan sonra bile süre ekleme veya çıkarma konusunda tam denetime sahiptir.
  • Tepsi simgesi ölçümleri sürekli olarak gösterir, böylece kullanıcı hesabı o oturum için kalan sürenin farkında olabilir.

Kurulumu

sudo add-apt-repository ppa:mjasnik/ppa

sudo apt update

sudo apt install timekpr-next

4.Google Family Link(Android)

Ailenizin sağlıklı dijital alışkanlıklar edinmesine yardımcı olun

Family Link, çocuklar ve gençler internette bilgi edinirken, oyun oynarken ve keşifler yaparken, onlara yol gösterecek dijital temel kurallar belirlemenize olanak tanır.*

About The Author


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et