Hacker Nasıl Olunur?

Hacker nedir?

Hacker, bazıları tarafından “akıllı bir programcı” , özellikle “bilgisayar sistemlerine girmeye çalışan biri “ anlamına gelen bir terimdir . Ancak bu genel kanı doğru değildir. Hacker bir nesneyi amacı dışında kullanabilmektir. Örneğin bir kız öğrencinin kalemi toka niyetine kullanaması gibi…

On yıllar boyunca  mini bilgisayarlara ve en eski ARPAnet deneylerine kadar takip eden uzman programcılar, ağ sihirbazları topluluğu ait bir paylaşım kültürü vardır. Bu kültürün üyeleri ilk “hackerlardı” . Bilgisayarlara girme ve telefon sistemlerini kırma popüler kültürde hacklemeyi sembolize etmeye başladı, ancak hack kültürü çoğu insanın bildiğinden çok daha karmaşık ve ahlaki.

İşte, hacker olmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu –

1. Sorun çözücü

Yaratıcı beyinler değerli ve sınırlı bir kaynaktır. Orada bekleyen çok fazla yeni problem olduğunda tekerleği yeniden icat etmek için boşa harcanmamalıdır.

Bir hacker gibi davranmak için, diğer hackerların düşünme süresinin değerli olduğuna inanmanız gerekir, o kadar ki, diğer hackerların karşılaştıkları sorunları çözebilmeleri için bilgi paylaşmanız, sorunları çözmeniz ve daha sonra çözümler vermeniz neredeyse ahlaki bir görevdir. Eskilerini sürekli olarak yeniden ele almak yerine sorunları çözmek gerekir.

2. Yaratıcı düşünün

Sanatsal düşünmeye başlayabilirsiniz. Bilgisayar korsanları sanatçılar, filozoflar ve mühendisler gibi bir araya gelir. Özgürlüğe ve karşılıklı sorumluluğa inanırlar.

3. Otoriteyi tanımak ve onunla savaşmak

Bilgisayar korsanının düşmanı, bilgi özgürlüğünü boğmak için sansür ve gizlilik kullananlar, can sıkıntısı, angarya ve otoriter figürlerdir. Monoton çalışma, bilgisayar korsanının hacklenmesini önler.

4.Hızlı karar verin

Hızlı karar verici zamandan tasarruf edebilir. Hacker karar verirken oruç tutmalı, bunu ciddi olarak söylüyorum aksi takdirde yediğiniz abur cuburla 130 kiloluk biri olmanız an meselesi.

5. Daha fazla programlama dili öğrenin

Bir programlama dilini inceleyerek yazılımın nasıl çalıştığını öğrenmek çok değerli bir araçtır. Programlama dili, size kendi programlarınızı nasıl oluşturacağınızı ve bunların hatalarını nasıl ayıklayacağınızı öğretir. Ayrıca programların nasıl çalıştığını daha iyi anlamanızı sağlar. Ayrıca, Perl ve PHP gibi komut dosyası dillerini öğrenmek ve hatta HTML web tasarımının temellerini öğrenmek, web siteleri kurmak ve değiştirmek isteyen herkes için avantajlıdır.

6. Açık kaynaklı yazılım yazma

Diğer bilgisayar korsanlarının eğlenceli veya yararlı olduğunu düşündükleri programlar yazın ve program kaynaklarını kullanmak için tüm hacker kültürüne verin.(Gitlab,Gitlab vb)

7. Açık kaynaklı yazılımın test edilmesine ve hata ayıklanmasına yardımcı olun

Düşünen herhangi bir açık kaynak yazar, iyi beta test kullanıcılarının (semptomları nasıl net bir şekilde tanımlayacağını, sorunları iyi bir şekilde nasıl yerelleştireceklerini, hızlı bir sürümdeki hataları tolere edebileceğini ve birkaç basit teşhis rutini uygulamaya istekli olduğunu) söyleyecektir.

8. Alternatif işletim sistemini öğrenir

Bugün pek çok kişi ev ve ofis kullanımı için iyi olan Microsoft Windows’un bazı sürümlerini çalıştırıyor, ancak Linux gibi alternatif işletim sistemlerini öğrenmek de iyi bir fikir. Bir Linux dağıtımını öğrenmek sadece deneyiminizi genişletmekle kalmaz, aynı zamanda web siteleri ve diğer web hizmetlerini çalıştıran Linux tabanlı sunucular arasında gezinmek için bir zorunluluktur.

9. Ağ oluşturma hakkında daha fazla bilgi edinin

Ağlar İnternet’i çalıştırır ve ev veya ofis bilgisayarlarını birbirine bağlar. IP adresi, OSI, bağlantı noktası, protokol, yönlendirici ve alt ağ maskesi gibi temel bilgiler de dahil olmak üzere, ağların nasıl çalıştığı hakkında mümkün olduğunca çok şey bilmek önemlidir.

10. Yararlı bilgiler yayınlayın

Başka bir iyi şey, sık sorulan sorular (SSS) listeleri gibi web sayfalarına veya belgelere yararlı ve ilginç bilgileri toplamak ve filtrelemek ve bunları genel olarak kullanılabilir hale getirmektir. Büyük teknik SSS’lerin bakımı, açık kaynak yazarları kadar saygı görür.

 

About The Author