XFCE 4.14 neredeyse hazır!

Linux, istediğiniz dağıtımın arabirimi için çeşitli masaüstü ortamlarına sahiptir. Hepsinin avantaj ve dezavantajları vardır ve birçok kriterlere göre sınıflandırılır. Ancak, çoğu kullanıcının bir seçim yapmak için kullandığı temel kriter, bilgisayar kaynaklarının tüketimidir. Herkesin çok modern bir bilgisayara sahip olmadığı, genellikle hafif bir masaüstü ortamı seçtikleri söylenmelidir. En hafif ve işlevsel olanlardan biri, yeni bir sürüm bekleyen XFCE. Yani, bu yazıda, ana haberleri ile birlikte gelmek üzere olan XFCE 4.14 hakkında size bilgi vereceğiz.

XFCE 4.14 önemli bir gelişme

XFCE geliştirme döngüsü, projenin en çok eleştirileni oluşturan şeylerden biridir. XFCE’nin yeni bir sürüm çıkarması uzun zaman alıyor. Bununla birlikte, bu aynı zamanda bir avantajdır, çünkü genel olarak, bu sürümler oldukça stabildir ve kullanıcıların pek fazla sürprizleri yoktur.

Böylece XFCE 4.12 dört yıl önce piyasaya sürüldü ve mükemmel bir sürüm oldu. Ancak, GTK 2’ye dayanıyor ve yeni özelliklerde biraz geride kalıyordu. Gördüğünüz gibi, bu önemli bir sürüm, çünkü başka birisini görmek yıllar alabiliyor. Biraz yenilik kaybedersiniz, ancak istikrar kazanırsınız.

İlk beta yayınlandı

Bu sürümde, harika bir şey diğerlerinin üstünde göze çarpıyor. Masaüstü ortamının tamamı GTK 3’e geçirilecektir. Bu şekilde mevcut konuların çoğu ile uyumlu olacaktır. Aynı zamanda daha gelişmiş geliştirme kütüphaneleri sağlayacaktır.

Ardından, masaüstü ortamını oluşturan her uygulamanın kendine özgü yenilikleri vardır, örneğin:

xfwm4: Pencere yöneticisi şimdi HiDPI’yi destekliyor. Ek olarak, render için GLX’e geçer.
Xfce4-panel adı verilen XFCE paneli artık daha güvenilir ve kararlı. Yarı saydam temaları etkileyen sabit hata.
Kaynak kodundaki bir optimizasyon sayesinde Thunar şimdi daha hızlı olmalı. Birden fazla hata düzeltmeye ek olarak, Danca çevirisi de güncellendi.
Genel düzeyde, birçok çeviri güncellendi. Ek olarak, enerji yöneticisi bir miktar şefkat aldı. Dizüstü bilgisayarların pilini daha iyi yönetmeyi sağlayacak. Şartlı tahliye multimedya oynatıcı sağlamdı, artık daha kararlı.

 

Onu nasıl kullanırım?

Unutmayın ki bu bir test sürümüdür ve üretim ekipmanı için uygun değildir. Ancak, denemek istiyorsanız, geliştirmelerinin bir parçası olan Ubuntu 19.04 veya Fedora 30’u kullanabilirsiniz.

Haziran ayında ikinci beta veya Pre2 bekleniyor. Bununla, daha parlak bir kod görmeliyiz, ancak önemli olan, XFCE 4.14’ün neredeyse burada olmasıdır.

Şimdi senin sıran. XFCE hoşunuza gitti mi? Onu kullanır mısın? XFCE hakkında ne düşünüyorsun? yorumlarda bize bildirin. Lütfen bu yazıyı arkadaşlarınızla paylaşın.

 

 

 

Kaynak: Osradar

About The Author


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Posted in GenelTagged

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et